En soldat kroppsvisiterer troende som er på vei inn til gudstjeneste i en katolsk kirke i Colombo søndag. Mandag blokkerte myndighetene i landet flere sosiale medier etter uro mellom ulike religiøse grupper. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sri Lankas regjering har blokkert adgangen til flere sosiale medier-plattformer etter opptøyer i flere større byer natt til mandag.

Adgangen til både Facebook, WhatsApp og Instagram ble blokkert etter flere voldelige sammenstøt mellom kristne og muslimer. Flere av sammenstøtene har kommet etter debatter på blant annet Facebook.

– Ikke le mer, en dag kommer du til å gråte, skrev en muslimsk butikkeier på Facebook. Det tok lokale kristne som en advarsel om et nytt angrep. Like etter angrep en gruppe kristne butikkeieren, før den samme gruppen angrep en moské i nærheten.

annonse

Politiet har pågrepet flere i Chilaw, Kuliyapitiya og Dummalasuriya på Sri Lankas vestkyst.

Landet har vært preget av mange sammenstøt etter terroren 1. påskedag, der over 250 mennesker mistet livet. IS har hevdet å stå bak angrepet som var rettet mot kirker og hoteller.

Rundt 10 prosent av befolkningen på Sri Lanka er muslimer, mens kristne utgjør rundt 7,6 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon