Ligamester Manchester City (2018). Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En gruppe som har gransket Manchester City foreslår at klubben utestenges fra spill i Europa i ett år, skriver New York Times.

I begynnelsen av mars besluttet UEFA å granske den engelske klubben. Årsaken er at de er mistenkt for å ha brutt organisasjonens finansielle regler, kalt FFP. Det handler om hvordan klubber finansierer sin virksomhet.

New York Times skriver mandag at granskningsgruppen nå har kommet til konklusjonen at klubben bør utestenges fra spill i Europa i ett år. Dersom opplysningene stemmer skal en komité avgjøre om ett år er riktig straff for klubben. Dersom det blir stående som straff, kan City anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

annonse

Bakgrunnen for granskningen er avsløringer er Football Leaks-dokumentene. I november publiserte det tyske magasinet Der Spiegel, samt en rekke andre aviser, interne dokumenter om klubbens økonomiske drift.

Der hevdes det at City har lurt seg unna UEFAs reglement ved å skjule inntektskilder fra sponsoravtaler med forbindelser med klubbens eiere fra Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Klubben har tidligere avfeid alle beskyldninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon