Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USA planlegger ikke krig mot Iran, sier president Donald Trump. De vet at krig ikke er i deres interesse, sier Irans øverste leder Ali Khamenei.

Ifølge The New York Times , som viser til kilder i Trump-administrasjonen, møttes presidentens sikkerhetsrådgivere torsdag for å diskutere Iran.

Under møtet la fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan ifølge avisens kilder fram en plan om å sende 120.000 soldater til Midtøsten, i tilfelle et iransk angrep mot amerikanske styrker eller utvikling av atomvåpen.

annonse

– Fake news, sier Trump, som legger til at han absolutt er villig til å sende styrker til Midtøsten, men at det ikke foreligger planer for dette.

– Forhåpentligvis trenger vi ikke å planlegge for det heller. Og om det blir aktuelt, kommer vi til å sende jævlig mange flere soldater enn det, sier han.

Bolton-initiativ

Møtet kom ifølge The New York Times i stand etter initiativ fra blant andre Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton, som i flere tiår har tatt til orde for å gå til krig mot Iran.

annonse

Planen som ble presentert under møtet i forrige uke, inkluderte ifølge avisa ikke en amerikansk bakkeinvasjon av Iran, noe som vil kreve langt flere enn 120.000 soldater dersom USA skal kunne gjøre seg håp om å nedkjempe iranske styrker.

USAs utenriksminister Mike Pompeo, som tirsdag hadde samtaler med sin russiske motpart Sergej Lavrov i Sotsji, understreker at USA ikke ønsker noen militær konflikt med Iran.

– Søker ikke krig

– Helt grunnleggende så søker vi ingen krig med Iran, sa Pompeo under en felles pressekonferanse med Lavrov.

– Men vi har også gjort det klart for iranerne at vi kommer til å svare på passende vis dersom amerikanske interesser blir angrepet, la han til.

Irans øverste leder Ali Khamenei har ingen tro på at USA vil gå til krig.

– Det kommer ikke til å bli noen krig, slår ayatollaen fast.

annonse

– Dette er ikke en militær konflikt. Verken vi eller de ønsker krig. De vet at det ikke vil være i deres interesse, sier Khamenei.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon