Kulturminister Trine Skei Grande (V). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Fortsatt forskjellsbehandling av pupp og politireform. 

Kulturminister Trine Skei Grande har lagt frem et nytt forslag, der man vil utvide nullmomsen for medienorge til å gjelde fagpressen og tidsskrifter, slik at flere deler av medienorge skal kunne nyte godt av det som er en indirekte form for subsidier.

I dag er det nemlig forskjellsbehandling.

annonse

Redaktør Erik Watland i Medier24 kommenterer saken slik:

«Litt tabloid sagt får VG nullmoms for å skrive artikler om peniser, pupper og samlivsbrudd, men Politiforum må betale avgift for inntekter fra artikler som avslører svikt hos politiet.»

Les også: VG er et pornoblad

annonse

«Dynamiske utgivelser»

Men som alltid ligger djevelen i detaljene. Ifølge Medier24 er det kun de som publisererer faste utgaver av et tidsskrift eller blad, som vil kunne nyte godt av Skei Grandes nullmoms.

«Ved å avgrense momsfritaket til å gjelde «dynamiske utgivelser», hindrer regjeringen bransjen i å ta nødvendige steg for å sikre journalistikken i årene fremover», skriver Watland i sin kommentar. Han drøfter ikke alternativet, som er å rett og slett kutte i subsidiene til pressen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon