Oliver_Flesch. Foto: Wikimedia Commons. Yülli.
annonse
annonse

En av de mest berømte tyske videobloggerne fra det Berliner Zeitung kaller «den høyre populistiske scenen» ble i helgen slått ned Berlin.

Oliver Flesch (49), tidligere bosatt og arbeidet i Hamburg og Neuköllner i den tyske hovedstaden, har bodd i Mallorca siden november 2015, fordi, sier han selv: «det er mer sol og færre hijaber».

Om episoden i Berlin forteller politiet at en forbipasserende rundt klokken 1.30 på Rigaer Straße så flere maskerte personer som slo en mann med klubber og stokker. Vitnet ringte politiet og angriperne flyktet. Redningsarbeidere tok det 49 år gamle offeret til en klinikk. Han hadde hodeskader og skader på en arm.

annonse

Les også: Asylsøkere i Tyskland får en afrikansk årslønn i «lommepenger»

Kjent fra Youtube

Oliver Flesch opererer flere høyre-populistiske sosiale medier – spesielt på Youtube – med titusenvis av fans. I forrige uke lastet han opp en video på Youtube som viser ham i en verbal konfrontasjon i Riga-gaten.

Oliver Flesh har tidligere arbeidet som journalist i Hamburger Morgenpost, Bild og Neuen Revue. I begynnelsen av 2018 rapporterte Frankfurter Rundschau at Flesch var involvert i å organisere en demonstrasjon mot Angela Merkel i Hamburg.

annonse

I september 2018 ble Flesch presentert i New York Times som en aktivist langt til høyre og kritisert fordi han hadde publisert flere videoer på YouTube etter opptøyene i Chemnitz på en måte som avisen ikke likte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon