Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse
annonse

Fengselsbetjenter blir oftere spyttet på når de er på jobb. Nå vil de ha muligheten til å sette spyttmasker på innsatte.

Antallet betjenter som har rapportert å bli spyttet på, er nesten firedoblet i løpet av de siste fem årene. Mens 16 betjenter rapporterte at de hadde blitt spyttet på for fem år siden, sa 58 betjenter det samme i fjor, viser en oversikt hovedverneombudet i kriminalomsorgen har utarbeidet. Det melder NRK.

– Det å bli spyttet på er nedverdigende, men det som er enda verre, er usikkerheten rundt om det er smitte i spyttet. Vi ønsker derfor muligheten til å sette på dem masker, så ikke spyttet går på de ansatte, sier hovedverneombud Raymond Nilsen.

annonse

Han mener masker på innsatte som spytter også vil bidra til å redusere antallet hendelser.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) skriver i en epost til NRK at han er positiv til forespørselen, men påpeker at den krever en lovendring. Departementet jobber med saken, skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon