REUTERS/Christian Hartmann
annonse

Fransk påtalemyndighet har gjenåpnet etterforskning av drapene på tre kvinnelige kurdiske aktivister som ble drept i Paris i 2013.

annonse
annonse

55 år gamle Sakine Cansiz var en av medstifterne av det forbudte tyrkiskkurdiske opprørspartiet PKK. I januar 2013 ble hun funnet skutt og drept sammen med den 28 år gamle PKK-talskvinnen Fidan Dogan og 24 år gamle Leyla Leyla Saylemes i lokalene til det kurdiske informasjonssenteret i Paris.

annonse

Den tyrkiske statsborgeren Omer Guney ble siktet for drapene. Han døde av sykdom i desember 2016, før rettssaken kunne bli avholdt. Etter hans død uttrykte ofrenes familier bekymring for at de skyldige aldri skulle bli stilt for retten.
En antiterrordommer har fått mandat til å gjenåpne saken etter en klage ble levert inn av ofrenes familier i mars 2018, ifølge AFP.

Påtalemyndigheten i Paris har nå åpnet etterforskning av påstander om medvirkning med en terrorgruppe i drapene. Familiene mener det finnes dokumenter som beviser at Tyrkias etterretningstjeneste var involvert.
– Det er historisk. Dette markerer slutten på straffløshet for politiske attentat i Frankrike på bestilling fra utlandet, sier advokaten Antoine Comte, som representerer en av familiene.
Guney nektet for å ha noe med drapene å gjøre, men etterforskerne påsto at de satt på overvåkingsbilder av ham da han ankom åstedet, og DNA fra et av ofrene skal angivelig ha blitt funnet på frakken hans.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.