– Summen av at vi har diskutert politikk og ikke hatt fokus på alt annet pleier å hjelpe, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

Fremskrittspartiet gjør sin beste måling siden desember i fjor og går fram til 13,1 prosent på maimålingen fra Opinion.

annonse
annonse

Men KrF og Venstre er fortsatt langt unna sperregrensen på målingen som er gjort på oppdrag fra FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

annonse

Frp har med 2,5 prosentpoengs økning like stor framgang som Senterpartiet har tilbakegang. Det skiller bare ett prosentpoeng i Senterpartiets favør.

Partileder og finansminister Siv Jensen mener framgangen skyldes fokus på gode saker og mye oppmerksomhet rundt partiet fra landsmøtet i begynnelsen av måneden.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Vi har i en periode hatt gode saker som har gitt mye oppmerksomhet. Sletting av bompengegjeld, kjøkken på sykehjem og så videre. Summen av at vi har diskutert politikk og ikke hatt fokus på alt annet pleier å hjelpe, sier Siv Jensen til FriFagbevegelse.

KrF og Venstre sliter, og begge er nede på totallet, henholdsvis 2,7 og 2,1 prosent. Det gir de to partiene bare ett mandat hver i Stortinget. Rødt får en oppslutning på 5,1 prosent, som er mer enn oppslutningen til de to regjeringspartiene til sammen.

Ap, SV og Sp ville fått 90 mandater til sammen hvis dette hadde vært et valgresultat, mens Rødt og MDG i tillegg får 16 plasser i Stortinget.

Partienes oppslutning i prosent (endring fra april i parentes):

Ap: 27,2 (-0,3), Høyre: 21,2 (-0,3), Frp: 13,1 (+2,5), Sp: 14,1 (-2,6), SV: 8,3 (+0,1), Venstre: 2,1 (-0,2), KrF: 2,7 (+0,1), MDG: 4 (+0,3) og Rødt: 5,1 (+0,5)

Opinions partibarometer for mai er basert på 951 telefonintervjuer tatt opp fra 7. til 13. mai. Feilmarginen varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.