Trey Gowdy. Capitol Hill, Washington DC, USA. 28. juni. Foto: REX
annonse

Rollen til FBIs tidligere sjef, James Comey, i Russland-etterforskningen mot Donald Trump kommer i større grad under lupen.

annonse
annonse

Trey Gowdy, en tidligere kongressmann og føderal anklager, stiller spørsmål ved Comeys oppførsel da FBI-etterforskningen mot daværende presidentkandidat Trump ble igangsatt i 2016. I et intervju med Sean Hannity på Fox News, sier han at det finnes overveldende beviser på at etterforskningen ble utført på en svært kritikkverdig måte.

annonse

– De håndterte etterforskningen på en måte som jeg aldri har sett noen etterforskning ha blitt håndtert får, sa Gowdy.

Troverdighetsproblemer

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den tidligere kongressmannen mener det finnes irregulariteter rundt informasjonen som utløste Russland-etterforskningen til å begynne med. Mye ble basert på et vitnemål av den britiske agenten Christopher Steele – en tidligere spion for britisk etterretning (MI6).

Gowdy stiller spørsmål ved troverdigheten til Steele som tidligere hadde sagt at «han ville gjøre alt i sin makt for å forsikre at Trump ville tape valget.»

Les også: Justisminister Barr beordrer etterforskning av FBI

– De har egne interne dokumenter. Flere kongressmenn ønsker nå å offentliggjøre de interne FBI-dokumentene hvor de gjorde sin egen vurdering. Jeg tror du kommer til å bli overrasket over hvorvidt FBI så på Steele som en troverdig kilde, sa Gowdy.

Utro tjenere?

Trey Gowdi refererer til en samtale mellom FBI-agentene Lisa Page og Peter Strzok, som snakket om å «forsikre» seg om at et potensielt Trump-presidentskap ikke ville finne sted. Han legger ikke skjul på at han tror de muligens representerer en anti-Trump faksjon innad i FBI, som faktisk forsøkte å fjerne en demokratisk valgt amerikansk president fordi de ikke likte politikken hans.

– Jeg repeterer bare Peter Strzok sa, da han lovet at han skulle stoppe et Trump-presidentskap, sa Gowdy.

Gowdy mener at det kan finnes svar i en e-post korrespondanse mellom Comey og tidligere CIA-sjef John O. Brennan på slutten av 2016, og anmoder etterforskerne i justisdepartementet å se på dem.

Les også: «Russiagate» – Trumps kamp mot FBI og det amerikanske justisdepartementet

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.