Trey Gowdy. Capitol Hill, Washington DC, USA. 28. juni. Foto: REX
annonse
annonse

Rollen til FBIs tidligere sjef, James Comey, i Russland-etterforskningen mot Donald Trump kommer i større grad under lupen.

Trey Gowdy, en tidligere kongressmann og føderal anklager, stiller spørsmål ved Comeys oppførsel da FBI-etterforskningen mot daværende presidentkandidat Trump ble igangsatt i 2016. I et intervju med Sean Hannity på Fox News, sier han at det finnes overveldende beviser på at etterforskningen ble utført på en svært kritikkverdig måte.

– De håndterte etterforskningen på en måte som jeg aldri har sett noen etterforskning ha blitt håndtert får, sa Gowdy.

annonse

Troverdighetsproblemer

Den tidligere kongressmannen mener det finnes irregulariteter rundt informasjonen som utløste Russland-etterforskningen til å begynne med. Mye ble basert på et vitnemål av den britiske agenten Christopher Steele – en tidligere spion for britisk etterretning (MI6).

Gowdy stiller spørsmål ved troverdigheten til Steele som tidligere hadde sagt at «han ville gjøre alt i sin makt for å forsikre at Trump ville tape valget.»

annonse

Les også: Justisminister Barr beordrer etterforskning av FBI

– De har egne interne dokumenter. Flere kongressmenn ønsker nå å offentliggjøre de interne FBI-dokumentene hvor de gjorde sin egen vurdering. Jeg tror du kommer til å bli overrasket over hvorvidt FBI så på Steele som en troverdig kilde, sa Gowdy.

Utro tjenere?

Trey Gowdi refererer til en samtale mellom FBI-agentene Lisa Page og Peter Strzok, som snakket om å «forsikre» seg om at et potensielt Trump-presidentskap ikke ville finne sted. Han legger ikke skjul på at han tror de muligens representerer en anti-Trump faksjon innad i FBI, som faktisk forsøkte å fjerne en demokratisk valgt amerikansk president fordi de ikke likte politikken hans.

– Jeg repeterer bare Peter Strzok sa, da han lovet at han skulle stoppe et Trump-presidentskap, sa Gowdy.

Gowdy mener at det kan finnes svar i en e-post korrespondanse mellom Comey og tidligere CIA-sjef John O. Brennan på slutten av 2016, og anmoder etterforskerne i justisdepartementet å se på dem.

Les også: «Russiagate» – Trumps kamp mot FBI og det amerikanske justisdepartementet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon