Senator Elizabeth Warren, 19. april 2019. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Den håpefulle demokratiske presidentkandidaten Elizabeth Warren går i strupen på Fox News i en tirade på Twitter.

annonse

Bakgrunnen for frontalangrepet er at Warren nektet å delta i et politisk debattprogram i regi av Fox News kjent som «Town Hall». «Town Hall» et program hvor amerikanske presidentkandidater presenterer og diskuterer sine politiske synspunkt foran en gruppe mennesker.

annonse

Ingen andre presidentkandidater – verken demokratiske og republikanske – har tidligere avstått fra å delta i programmet når de har blitt forespurt.

Hat-for-profitt

Warren forklarer på Twitter hvorfor hun ikke vil delta på programmet. Hun kommer med alvorlige anklagelser mot Fox News, som hun mener bygger opp under hat og rasisme – med livsfarlige konsekvenser.

annonse
annonse

– Fox News driver med «hat-for-profitt» og gir en megafon til rasister og konspiratorer. Kanalen er skapt for å vende folk mot hverandre og vi risikerer konsekvenser knyttet til liv og død, tweetet hun.

Warren kommer også med andre alvorlige anklagelser mot nyhetskanalen.

– Fox News dekker over den råtne korrupsjonen som finnes i vårt statsapparat og utvanningen av middelklassen, fortsetter hun.

annonse
Reklame

– Stort feilgrep

Flere demokratiske presidentkandidater har allerede deltatt på programmet – blant annet senatorene Bernie Sanders og Amy Klobuchar, mens ordfører Pete Buttigieg og senator Kirsten Gillibrand planlegger å gjøre det snart. Alle disse personene har kritisert Fox News’ dekning av Trump-administrasjonen, men forsøker likevel å bruke nettverket som et instrument for å nå velgere med sine politiske budskap.

Tidligere i mars i år, sa den demokratiske kongressmannen Eric Swalwell at det var et stor mistak å nekte å delta i programmer i regi av Fox News – USAs mest populære nyhetsformidler.

– Vi kan kanskje avvise verten og presidenten som de støtter, men vi kan ikke avvise seerne, argumenterte han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.