Senator Elizabeth Warren, 19. april 2019. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Den håpefulle demokratiske presidentkandidaten Elizabeth Warren går i strupen på Fox News i en tirade på Twitter.

annonse
annonse

Bakgrunnen for frontalangrepet er at Warren nektet å delta i et politisk debattprogram i regi av Fox News kjent som «Town Hall». «Town Hall» et program hvor amerikanske presidentkandidater presenterer og diskuterer sine politiske synspunkt foran en gruppe mennesker.

annonse

Ingen andre presidentkandidater – verken demokratiske og republikanske – har tidligere avstått fra å delta i programmet når de har blitt forespurt.

Hat-for-profitt

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Warren forklarer på Twitter hvorfor hun ikke vil delta på programmet. Hun kommer med alvorlige anklagelser mot Fox News, som hun mener bygger opp under hat og rasisme – med livsfarlige konsekvenser.

– Fox News driver med «hat-for-profitt» og gir en megafon til rasister og konspiratorer. Kanalen er skapt for å vende folk mot hverandre og vi risikerer konsekvenser knyttet til liv og død, tweetet hun.

Warren kommer også med andre alvorlige anklagelser mot nyhetskanalen.

– Fox News dekker over den råtne korrupsjonen som finnes i vårt statsapparat og utvanningen av middelklassen, fortsetter hun.

– Stort feilgrep

Flere demokratiske presidentkandidater har allerede deltatt på programmet – blant annet senatorene Bernie Sanders og Amy Klobuchar, mens ordfører Pete Buttigieg og senator Kirsten Gillibrand planlegger å gjøre det snart. Alle disse personene har kritisert Fox News’ dekning av Trump-administrasjonen, men forsøker likevel å bruke nettverket som et instrument for å nå velgere med sine politiske budskap.

Tidligere i mars i år, sa den demokratiske kongressmannen Eric Swalwell at det var et stor mistak å nekte å delta i programmer i regi av Fox News – USAs mest populære nyhetsformidler.

– Vi kan kanskje avvise verten og presidenten som de støtter, men vi kan ikke avvise seerne, argumenterte han.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.