Wikipedia på dataskjerm. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
Alle språkversjoner av Wikipedia har blitt blokkert i Kina i forkant av 30 års markeringen for demonstrasjonene på Den himmelske freds plass.

Tidligere har den kinesiske versjonen av Wikipedia vært blokkert, men nå er også andre språkversjoner av internettoppslaget utilgjengelig i landet.

annonse

Blokkeringen kommer i forkant av 30 års markeringen av de dødelige demonstrasjonene på Den himmelske freds plass 4. juni. Kinesiske myndigheter anser hendelsen som et sårt politisk tema og øker sensuren rundt datoen hvert år.

annonse

Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia, har bekreftet overfor BBC at alle språkversjoner av nettstedet har blitt blokkert i Kina.

Wikipedia er langt ifra det første nettstedet som blokkeres i landet. Facebook, Google, Twitter, YouTube og WhatsApp er blant dem som er stanset av «den kinesiske brannmuren». Det samme er nettstedene til menneskerettsorganisasjoner og utenlandske medier som New York Times og Wall Street Journal.

Kinesiske myndigheter har hatt streng internettsensur i en årrekke for å sensurere sensitivt innhold og blokkere adgang til utenlandske nettsteder.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.