– Det pågår ingen sivilisasjonskamp, sier Kinas president Xi Jinping i et tilsynelatende svar til et amerikansk utspill i forbindelse med handelskonflikten mellom de to landene. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Det finnes ingen kamp mellom sivilisasjoner, og tanken om at det finnes en overlegen rase er idiotisk, sier Kinas president Xi Jinping.

annonse

Uttalelsene er tilsynelatende et svar på kommentarene Kiron Skinner, direktør for politikkutforming ved USAs utenriksdepartement, kom med forrige måned.

annonse

Hun kalte rivaliseringen mellom Kina og USA «en kamp mellom virkelig forskjellige sivilisasjoner og ideologier», og sa under et sikkerhetsmøte at Kina var USAs første «store maktkonkurrent som ikke er kaukasisk».

– Å hevde at ens egen rase og kultur er overlegen, og insistere på å endre eller erstatte andre sivilisasjoner, er idiotisk i teorien og en katastrofe i praksis, sa Xi under åpningen av Konferansen for dialog mellom asiatiske sivilisasjoner i Beijing onsdag.

– Det er ingen kamp mellom forskjellige sivilisasjoner, vi må bare evne å se skjønnheten i alle sivilisasjoner, fortsatte han, uten å nevne USA direkte.

annonse
annonse

Talen fra den kinesiske presidenten kommer mindre enn en uke etter at handelskonflikten med USA ble forverret ytterligere da sistnevnte økte tollsatsene på en rekke kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.

Mandag slo Kina tilbake med å kunngjøre at de vil øke tollsatsene på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar fra og med 1. juni.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.