– Det pågår ingen sivilisasjonskamp, sier Kinas president Xi Jinping i et tilsynelatende svar til et amerikansk utspill i forbindelse med handelskonflikten mellom de to landene. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Det finnes ingen kamp mellom sivilisasjoner, og tanken om at det finnes en overlegen rase er idiotisk, sier Kinas president Xi Jinping.

annonse
annonse

Uttalelsene er tilsynelatende et svar på kommentarene Kiron Skinner, direktør for politikkutforming ved USAs utenriksdepartement, kom med forrige måned.

annonse

Hun kalte rivaliseringen mellom Kina og USA «en kamp mellom virkelig forskjellige sivilisasjoner og ideologier», og sa under et sikkerhetsmøte at Kina var USAs første «store maktkonkurrent som ikke er kaukasisk».

– Å hevde at ens egen rase og kultur er overlegen, og insistere på å endre eller erstatte andre sivilisasjoner, er idiotisk i teorien og en katastrofe i praksis, sa Xi under åpningen av Konferansen for dialog mellom asiatiske sivilisasjoner i Beijing onsdag.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Det er ingen kamp mellom forskjellige sivilisasjoner, vi må bare evne å se skjønnheten i alle sivilisasjoner, fortsatte han, uten å nevne USA direkte.

Talen fra den kinesiske presidenten kommer mindre enn en uke etter at handelskonflikten med USA ble forverret ytterligere da sistnevnte økte tollsatsene på en rekke kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.

Mandag slo Kina tilbake med å kunngjøre at de vil øke tollsatsene på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar fra og med 1. juni.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.