Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Det finnes ingen kamp mellom sivilisasjoner, og tanken om at det finnes en overlegen rase er idiotisk, sier Kinas president Xi Jinping.

Uttalelsene er tilsynelatende et svar på kommentarene Kiron Skinner, direktør for politikkutforming ved USAs utenriksdepartement, kom med forrige måned.

Hun kalte rivaliseringen mellom Kina og USA «en kamp mellom virkelig forskjellige sivilisasjoner og ideologier», og sa under et sikkerhetsmøte at Kina var USAs første «store maktkonkurrent som ikke er kaukasisk».

annonse

– Å hevde at ens egen rase og kultur er overlegen, og insistere på å endre eller erstatte andre sivilisasjoner, er idiotisk i teorien og en katastrofe i praksis, sa Xi under åpningen av Konferansen for dialog mellom asiatiske sivilisasjoner i Beijing onsdag.

– Det er ingen kamp mellom forskjellige sivilisasjoner, vi må bare evne å se skjønnheten i alle sivilisasjoner, fortsatte han, uten å nevne USA direkte.

Talen fra den kinesiske presidenten kommer mindre enn en uke etter at handelskonflikten med USA ble forverret ytterligere da sistnevnte økte tollsatsene på en rekke kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.

annonse

Mandag slo Kina tilbake med å kunngjøre at de vil øke tollsatsene på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar fra og med 1. juni.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon