Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøkte tidligere denne måneden Russland. Torsdag var han i Japan, og fredag var turen kommer til Kina. Hans hensikt er å samle støtte til å redde atomavtalen. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sier landet har utvist selvbeherskelse etter at USA har utpekt Iran som en trussel mot vestlige mål i Midtøsten.

annonse
annonse

– Eskaleringen fra USA er uakseptabel, sa Zarif i Tokyo, der han skal holde møter med japanske representanter.

annonse

– Vi har utvist maksimal selvbeherskelse, til tross for at USA trakk seg fra atomavtalen i fjor, sier han. Iran har varslet at de kan komme til å trekke seg fra deler av avtalen selv.

USA hevder Iran-støttede grupper utgjør en økende trussel mot vestlige mål i Midtøsten, men sliter med å overbevise andre om dette. Den britiske generalmajoren Chris Ghika, som har en sentral posisjon i den USA-ledede koalisjonen mot IS, avviser at trusselen fra Iran eller Iran-støttede grupper har økt i regionen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Forrige uke ble det kjent at USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten. Målet er å sende et klart budskap til Iran om at «ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft», ifølge president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton.

Bolton har i flere tiår tatt til orde for at USA bør angripe Iran militært, blant annet i 2015 i et innlegg under tittelen «Bomb Iran» i The New York Times.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.