Illustrasjonsbilde. En russebuss er på vei opp til russetreffet på Tryvann i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har meldt om bråk fra russen flere steder i Sør-Norge natt til torsdag. Blant annet har Sørøst politidistrikt bortvist 16 russebusser.

Et døgn før russefeiringen er over har politiet i Sør-Norge meldt om en rekke russe-hendelser natt til torsdag.

14 russebusser ble bortvist fra et industriområde ved Cater i Lierskogen ved 3-tiden, melder Sørøst politidistrikt på Twitter. Årsaken er at de hindret vanlig trafikk til området og at ansatte har måttet bruke flere timer på å rydde søppel etter russen flere ganger i det siste, ifølge politiet.

annonse

Samme politidistrikt har også fått klage på støy fra russen ved Helgelandsmoen næringspark, hvor to russebusser ble bortvist fra stedet. Til sammen har altså politidistriktet så langt bortvist 16 russebusser i løpet av natta.

Også i Agder har politiet måttet hanskes med feststemt russ. Blant annet har de fått klage på høy musikk i Kristiansand. I tillegg skal russ ha utført skadeverk mot et skur ved IKEA i samme by.

– Melding om ordensforstyrrelse og tilløp til slagsmål ved IKEA der det har vært ansamling av russ. På bakgrunn av forstyrrelse av ro og orden, skadeverk og forsøpling ble russen pålagt å avslutte, skriver Agder politidistrikt på Twitter rundt klokken 4.30.

annonse

Politiet har også fått melding om støy på Strømmen og Jessheim i Akershus, samt i Sarpsborg i Østfold. Også russebilder har blitt bortvist. Øst politidistrikt har bortvist ni russebusser, fire fra Skedsmo og fem fra Momarken i Eidsberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon