(AP Foto / Hani Mohammed)
annonse
annonse

Saudiarabiske myndigheter anklager Iran for å stå bak tirsdagens droneangrep mot to saudiarabiske pumpestasjoner ved en viktig oljerørledning.

– Angrepet viser at disse militsene kun er et verktøy brukt av det iranske regimet for å implementere sin ekspansjonistiske agenda i regionen, og at de ikke er til stede for å beskytte folket, slik Houthi-opprørerne feilaktig hevder, skriver den saudiarabiske prinsen og viseforsvarsministeren Khalid bin Salman på Twitter.

Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse bombet torsdag en rekke mål i og rundt den opprørskontrollerte hovedstaden Sana i Jemen. Minst seks personer, fire av dem barn, er drept i luftangrepene, og minst 41 skal være såret ifølge jemenittiske myndigheter.

annonse

Angrepene skjer få dager etter at den jemenittiske Houthi-bevegelsen påtok seg ansvaret for droneangrep mot en viktig oljerørledning i det mektige nabolandet Saudi-Arabia. Sabotasjeangrepet rystet det globale oljemarkedet, og bidro til økt oljepris.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon