(AP Foto / Hani Mohammed)
annonse

Saudiarabiske myndigheter anklager Iran for å stå bak tirsdagens droneangrep mot to saudiarabiske pumpestasjoner ved en viktig oljerørledning.

– Angrepet viser at disse militsene kun er et verktøy brukt av det iranske regimet for å implementere sin ekspansjonistiske agenda i regionen, og at de ikke er til stede for å beskytte folket, slik Houthi-opprørerne feilaktig hevder, skriver den saudiarabiske prinsen og viseforsvarsministeren Khalid bin Salman på Twitter.

Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse bombet torsdag en rekke mål i og rundt den opprørskontrollerte hovedstaden Sana i Jemen. Minst seks personer, fire av dem barn, er drept i luftangrepene, og minst 41 skal være såret ifølge jemenittiske myndigheter.

annonse

Angrepene skjer få dager etter at den jemenittiske Houthi-bevegelsen påtok seg ansvaret for droneangrep mot en viktig oljerørledning i det mektige nabolandet Saudi-Arabia. Sabotasjeangrepet rystet det globale oljemarkedet, og bidro til økt oljepris.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.