Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus tar imot barnetoget i Asker 17. mai på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tradisjonen tro hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor sin privatbolig på Skaugum 17. mai.

For 17. gang møtte kronprinsfamilien barnetoget på Skaugum i Asker. Tradisjonen startet da kronprins Olav for over 70 år siden, ble spurt av Asker kommune om kronprinsfamilien kunne tenke seg å ta imot barnetoget på Skaugum.

Med flaggborg etterfulgt av korps og veivende flagg gikk toget forbi kronprinsfamiliens bolig i Asker, og også i år fikk kronprinsparet blomster av to skolebarn fra Asker, som er født på Norges nasjonaldag.

annonse

Det var en bunadskledd kronprinsfamilie som tok imot barnetoget: Kronprinsesse Mette-Marit i hardangerbunad, kronprins Haakon i askerbunad, prinsesse Ingrid Alexandra i bunad fra Vest-Agder og prins Sverre-Magnus i dress.

De to hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao var også pyntet for nasjonaldagen med hver sin 17. mai-sløyfe. Senere fredag reiser kronprinsfamilien videre til hovedstaden, der hele kongefamilien samles for å vinke fra Slottsbalkongen.

Storebror Marius Borg Høiby var ikke til stede ved årets feiring på Skaugum. Han var heller ikke til stede ved fjorårets feiring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon