Østerrikes parlamentsbygning i Wien. Foto: Eye Ubiquitous/REX
annonse

Østerrike vil forby elever i grunnskolen å ha på seg slør i skoletiden. Dette har landets parlament nylig besluttet.

Partiene ÖVP og FPÖ, som samarbeider i forbundskansler Sebastian Kurz’ konservative regjering, stemte for forslaget i parlamentet, og siden regjeringspartiene har flertall, ble det også vedtatt. Den venstrevridde opposisjonen motsatte seg forslaget, og stemte nesten enstemming nei.

Beslutningen er motivert av at man ønsker å frigjøre jenter fra underkastelse, og «markere imot politisk islam». Det rapporterer Deutsche Welle. 

annonse

Les også: Østerrikere sier de føler seg som fremmede i eget land

«Diskriminering»

Representanter fra landets sosialdemokratiske parti har anklaget regjeringen for populisme, og det er ventet at beslutningen vil klages inn for Østerrikes forfatningsdomstol. 

Muslimske organisasjoner har allerede gjort det klart at de kommer til å gjøre alt de kan for å hindre at den nye bestemmelsen settes ut i livet. De mener at loven «eksklusivt diskriminerer muslimer». 

Formelt retter loven seg mot alle ideologiske og religiøse plagg som dekker hodet. Altså vil eksempelvis ikke jødisk kippa omfattes av forbudet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.