Østerrikes parlamentsbygning i Wien. Foto: Eye Ubiquitous/REX
annonse
annonse

Østerrike vil forby elever i grunnskolen å ha på seg slør i skoletiden. Dette har landets parlament nylig besluttet.

Partiene ÖVP og FPÖ, som samarbeider i forbundskansler Sebastian Kurz’ konservative regjering, stemte for forslaget i parlamentet, og siden regjeringspartiene har flertall, ble det også vedtatt. Den venstrevridde opposisjonen motsatte seg forslaget, og stemte nesten enstemming nei.

Beslutningen er motivert av at man ønsker å frigjøre jenter fra underkastelse, og «markere imot politisk islam». Det rapporterer Deutsche Welle. 

annonse

Les også: Østerrikere sier de føler seg som fremmede i eget land

«Diskriminering»

Representanter fra landets sosialdemokratiske parti har anklaget regjeringen for populisme, og det er ventet at beslutningen vil klages inn for Østerrikes forfatningsdomstol. 

annonse

Muslimske organisasjoner har allerede gjort det klart at de kommer til å gjøre alt de kan for å hindre at den nye bestemmelsen settes ut i livet. De mener at loven «eksklusivt diskriminerer muslimer». 

Formelt retter loven seg mot alle ideologiske og religiøse plagg som dekker hodet. Altså vil eksempelvis ikke jødisk kippa omfattes av forbudet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon