Donalt Trump Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

EU gleder seg over at president Donald Trump inntil videre legger trusselen om å innføre toll på biler og bildeler i skuffen.

Beslutningen om hvorvidt det skal innføres biltoll utsettes i opptil seks måneder, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Trump har truet med å innføre toll på 25 prosent på importerte biler, noe som har bekymret EU og Japan, men også Mexico og Canada.

annonse

Trump hadde frist til lørdag med å innføre tollsatsene basert på en begrunnelse om at amerikansk bilindustri og dermed også landets nasjonale sikkerhet er truet.

Presidenten har nå i stedet bedt sitt forhandlingsteam om å fortsette samtalene med viktige handelspartnere for å finne en annen løsning.

EU gleder seg over beslutningen og opplyser at de er forberedt på å forhandle fram en handelsavtale med USA som også inkluderer biler.

annonse

– Vi registrerer at USA utsetter beslutningen om biltoll i 180 dager, sier EUs handelskommissær Cecilia Malmström.

– EU er rede til å forhandle fram en begrenset handelsavtale som inkluderer biler, sier hun.

Tyskland, som har stor bilindustri og eksporterer mye til det amerikanske markedet, gleder seg også over utsettelsen.

– Det er et viktig signal for tysk og europeisk økonomi at en ny opptrapping av handelskonflikten inntil videre er forhindret, sier landets finansminister Peter Altmaier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon