Det har vært en travel dag for politiet i hele landet. Bevæpnet politi passer på i sidegatene mens barnetoget går forbi. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har hatt hendene fulle med å håndtere overstadige berusede mennesker på nasjonaldagen.

Operasjonssentralen i flere politidistrikt har oppdatert Twitter med flere meldinger om fulle folk, slagsmål, promillekjøring og narkotikaovertredelser.

– På en dag da vi har hatt fokus på en del alvorlige hendelser, så har vi likevel hatt patruljer opptatt med å håndtere overstadige fulle folk, spesielt i Trondheim sentrum, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

annonse
14-åringer beruset

I Haugesund ble en mann i 20-årene brakt i arrest og anmeldt etter å ha forsøkt å sparke en politibetjent. Politiet kom over mannen da han kranglet med en annen mann, og nektet å etterfølge pålegget om å forlate sentrum.

I samme by melder politiet om at ungdom helt ned i 14-årsalderen er svært beruset. Ved midnatt til lørdag ber de foreldre om å ta turen opp til Haugesund Idrettspark.

– Det har vært ganske travelt de siste timene, men ingen store hendelser. Det har vært slåssing, bortvisning, høy musikk og litt vold. Det er litt ekstra som skjer i dag, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt.

Jevnt trykk

I Troms har det vært som forventet.

annonse

– Det har vært rolig dag i Troms politidistrikt. Det har ikke vært noe mer enn man kan forvente, sier operasjonsleder Lennart Steffensen.

I Møre og Romsdal melder politiet om jevnt trykk hele dagen.

– Det har ikke vært noen store hendelser, men det har vært et jevnt trykk. Det har vært veldig fint vær i Ålesund i dag hvor folk begynte å drikke tidlig, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen har politiet hatt en god del rusrelaterte oppdrag som har endt med at de har sendt folk hjem.

– Vi har et håp om at det blir en rolig natt, men det vil tiden vise, sier Sindre Molnes.

annonse
God stemning

I Oslo var god stemning i løpet av nasjonaldagen før beruselsen begynte å melde seg for mange. På kvelden har politiet håndtert mange ordensforstyrrelser.

– Generelt har det vært mye å gjøre i dag. Det har tatt seg mer og mer opp. Det er nok fordi det har vært en lang dag for mange, godt vær, mye drikke og for mye drikke for noen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon