Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En ung bilist går i et meningsinnlegg ut mot klimastreikere og bompenger, og påpeker hvor lite tilstrekkelig kollektivtransporten er som erstatning for bil. 

annonse

– Den svenske 14-åringen Greta Thunberg får ros for klimastreikene mot myndighetene. Jeg er skeptisk til at ungdommer ned i 11-årsalderen, som ennå ikke er ferdig utdannet, streiker for klimaet, skriver den unge bilisten og Osloborgeren Andrea Øien i NRK.

– Når vi unge bilister derimot sier ifra om at bompenger rammer urettferdig, og at vi er uenig i regjeringens politikk, får vi ikke mye skryt.

Les også: SP: Siv Jensen håver inn både oljepenger og bompenger

Jobben krever bil

I innlegget meddeler Øien at utgiftene til bompenger koster henne hele 3000 kroner månedlig.

– Dagens samfunn er ikke tilrettelagt sånn at unge kan komme seg inn på boligmarkedet uten å ha en jobb i 100 prosent. Det å få en fast jobb i full stilling, er vanskelig nok i seg selv. Når jeg i tillegg har en jobb som krever bil, blir det vanskelig økonomisk. Så nå står jeg overfor valget: Jeg må velge mellom å selge bilen, vente i tre timer på kollektiv transport på vei hjem fra nattevakt, eller spare til bolig, skriver Øien.

Avslutningsvis oppfordrer hun politikerne om å lytte til unge bilister.

– Det er på tide at vi unge bilister blir hørt. Vi er faktisk den unge generasjonen som skal drifte dette landet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.