Leder av Australias Labor Party Bill Shorten holder tale på en valgkamptilstelning i Adelaide. Foto: Lukas Coch / AAP / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Rundt 11 millioner australiere er ventet å avlegge stemme ved valget lørdag. Det er svært jevnt mellom statsminister Scott Morrisons koalisjon og Labor.

Økonomi og klima er nøkkelordene som har preget valgkampen de siste ukene, der hovedutfordrer Bill Shorten og hans parti Labor kommer ut av de siste meningsmålingene noen små prosenter foran Morrison.

Venstre-sentrumsorienterte Labor leder med 51 prosent, mens Morrisons liberalkonservative koalisjon ligger an til å få 49 prosent av stemmene.

annonse

Lørdag skal 151 plasser i Representantenes hus og 40 av 76 seter i Senatet fordeles. Partiet eller koalisjonen med flest plasser kan danne regjeringen for minst tre år.

Stemmelokalene åpnet i de østlige delene av Australia klokka 8 lokal tid lørdag og holder åpent fram til klokka 18. I Australia er det krav om å avlegge stemme ved valg, og hvis man ikke gjør det, straffes det med forelegg på rundt 20 dollar, som tilsvarer drøyt 120 kroner.

Morrison, som har kjørt sin valgkamp på slagord rundt stabilitet og bedre økonomisk styring, skal avlegge stemme i Sydney, mens Shorten, som har lovet å gå ta grep mot klimaendringer, skal avlegge stemme i Melbourne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon