Benjamin Netanyahu. Foto: Ronen Zvulun / Pool via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Benjamin Netanyahu sliter med å få på plass en ny regjering i Israel og anklager potensielle koalisjonspartnere for å ha urealistiske krav.

Snart seks uker har gått siden valget på ny nasjonalforsamling der Netanyahus Likud-part fikk flest stemmer. Men han er avhengig av støtte fra flere nasjonalistiske og ultraortodokse partier for å få flertall i Knesset.

Det har vist seg å være en komplisert oppgave. Og om halvannen uke, 29. mai, utløper fristen som president Reuven Rivlin har gitt ham til å få stablet en ny regjering på beina.

annonse

Netanyahu leder for tiden en overgangsregjering, og på et regjeringsmøte søndag sa han rett ut at han var oppgitt over at flere av de mulige koalisjonspartnerne hadde urealistiske krav for å bli med i en regjering.

– Jeg håper at vi snart kan finne en måte å få dem ned på jorda slik at vi sammen kan danne en sterk og stabil regjering for staten Israel så vi kan fortsette å lede landet til nye høyder, sa han.

Ifølge israelske medier er Netanyahu imidlertid opptatt av å få til et lovverk som vil sikre ham immunitet fra straffeforfølgelse. Likud-partiet avviser at det er det som er grunnen til at regjeringsforhandlingene trekker ut i tid.

De siste årene har statsministeren kjempet for sitt politiske liv og han står for øyeblikket overfor tre mulige tiltaler i korrupsjonssaker, som han selv har avfeiet som en «heksejakt».

annonse

I februar kunngjorde riksadvokat Avichai Mandelblit at han akter å ta ut tiltale mot Netanyahu for bestikkelse, bedrageri og økonomisk utroskap.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon