Illustrasjonsbilde. (Philippe Lopez/Pool via AP)
annonse

I forrige måned stod den berømte Notre Dame-katedralen i Paris i fyr og flammer. Det utløste jubel blant mange muslimer.

Den amerikanske tenketanken Gatestone Institute har sett på reaksjonen i Tyrkia i etterkant av brannen i en av de kanskje viktigste katedralene i Europa, som rev ned en stor deler av den historiske strukturen i Notre Dame-katedralen.

Den offisielle Facebook-siden til den regjeringsvennlige dagsavisen, Sabah, for eksempel, var fylt med godord ødeleggelsen av katedralen. Her er noen eksempler:

annonse

Brenn den enda mer

«De har ødelagt monumentene i Midtøsten som tilhørte oss. Kanskje dette vil være en leksjon for dem.»

«Mens det brente, ba jeg til Gud og sa: «Brenn den enda mer, å Gud, forbann og ødelegg den».

annonse

Den samme skribenten begrunner sin glede over brannen med at Frankrike var en brutal kolonimakt som drepte millioner av muslimer, halshugget dem og stilte ut deres hoder på museer, og med at Frankrike anklager Tyrkia for massakrer på armenere.

«Hvis dere ikke respekterer mine moskeer, og min hellige bok, vil min profet straffe dere på en verre måte. Jeg er ikke trist i det hele tatt,» skriver en annen.

«Hvorfor skulle jeg bli trist? De ødela Bagdad, så mange moskeer og madrassahs (islamske skoler) er borte. La de kristne være i en enda verre situasjon,» skriver en annen, som kaller meldingen om brannen for en vakker nyhet.

«Hvem bryr seg? Så mange muslimer ble drept i New Zealand. Det er bare en bygning, de kan bygge den igjen, eller kanskje de selv brente den. Kanskje de ønsket å renovere den, men kunne ikke få tillatelse til det, så de brente den», undres en skribent.

Les også: Notre Dame-katedralen, historieløse arkitekter og selvopptatte politikere

Et vakkert syn

Andre krevde ødeleggelse av andre ikke-muslimske monumenter og nasjoner:

«Det er så vakkert syn. Kan andre ikoner også oppfylle samme skjebne?»

annonse

«Send meg asken. Jeg vil plante bønner. Jeg kan spre asken under bønnene.»

«La oss ta et par stykker av tre. Katedralen er ikke helt brent til aske ennå. La oss hjelpe.»

«Kan hele Frankrike brenne ned? De er fiender av islam, fiender av menneskeheten.»

«Kan katedralen bli redusert til aske? Da kan en storm bryte ut og gjøre at asken forsvinner, Gud er stor.»

Flere beskrev brannen som straff for «forbrytelser», som moskeangrepene i New Zealand, Frankrikes militære handlinger i muslimske land, den franske regjeringens nye erklæring av 24. april som ny «nasjonal minnedag over det armenske folkemordet», og det intellektuelle 2018-manifestet, som anmoder om å erklære voldelige vers fra Koranen som «foreldet».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse