En tidligere ansatt i Fellesforbundet er i Ringerike tingrett dømt til ett år og ni måneder fengsel for underskudd av over tre millioner korner. Forbundsleder Jørn Eggum avviser at forbundet har dårlig kontroll med økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

En tidligere sekretær i Fellesforbundet er i Ringerike tingrett dømt til ett år og ni måneder fengsel for underslag av over tre millioner kroner.

Seks av månedene gjøres betinget. I tillegg skal hele summen hun svindlet til seg betales tilbake, skriver FriFagbevelse.

Kvinnen har tilstått at hun over en periode på seks år overførte over tre millioner kroner fra Fellesforbundets bankkonti til seg selv. Hun tok blant annet ut for mye lønn, leverte urettmessige reiseregninger og overførte beløp til egen bankkonto merket med «kursstøtte» eller andre oppdiktede formål.

annonse

Kvinnen arbeidet som kontormedarbeider ved en av Fellesforbundets lokalavdelinger, hvor hun disponerte to kontoer. Underslaget ble først oppdaget i fjor sommer. Hun ble samtidig avskjediget fra arbeidsplassen.

Kvinnen har forklart at underslaget var mulig grunnet Fellesforbundets dårlige kontroll med økonomien. Men det avviser forbundsleder Jørn Eggum.

– Vi har strenge rutiner for økonomihåndtering i Fellesforbundet og det er heldigvis sjelden vi ser underslag. Likevel er det liten tvil om at denne saken tydelig viser at vi alltid kan bli bedre, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon