Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) og hennes skolestreik for klimaet har generert mye omtale så langt i 2019. Ifølge Retriever er hun mer omtalt enn flere norske partiledere. Foto: AP / NTB scanpix.
En ny skolestreik for miljøet inspirert av svenske Greta Thunberg finner sted i nesten 1.300 byer i over 100 land kommende fredag.

Per mandag er det planlagt protester i 1.297 byer i 109 land 24. mai.

annonse

«Alle er velkommen. Det er behov for alle», skriver Thunberg på Twitter.

I den første skolestreiken 15. mars deltok hundretusener av skoleelever og andre i over 130 land, fra Australia til Uruguay. Siden har det vært streiker og protester hver fredag mange steder.

Thunberg selv har streiket en dag i uka siden august utenfor den svenske Riksdagen og dermed vært en inspirasjonskilde for skoleelever over hele verden som er opptatt av global oppvarming.

Thunberg har de siste månedene blant annet truffet paven i Roma og talt til Parlamentet i London, Verdens økonomiske forum i Davos og FNs klimakonferanse i Katowice i Polen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.