40 år har gått siden Pol Pots maoistiske utopi i Kambodsja ble avslørt for det det var, et folkemord som kostet over 2 millioner mennesker livet.
Mandag samlet hundrevis av mennesker seg ved Choeung Ek, dødsmarkene 15 kilometer sør for Phnom Penh der rundt 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver.
De fleste av ofrene ble hakket i hjel eller kvalt med plastposer, for å spare ammunisjon, som Røde Khmer-geriljaens ledelsen sa.
Hvert år markeres folkemordet med en minnedag, og under mandagens markering holdt studentene, kledd i svart og utstyrt med tregevær, stokker og kniver, en forestilling for å vise hva som skjedde i Kambodsja mellom 1975 og 1979.
For mange av tilskuerne vakte det forferdelige minner, og flere gråt åpenlyst da de svartkledde studentene lot som om de torturerte, skar hodet av, og skjøt ofre.
– Dette bringer minnene tilbake til Pol Pot-tida, drapene var grufulle, forteller 62 år gamle Chan Ren, som selv mistet over ti slektninger, til nyhetsbyrået DPA.
– Folk kommer hit i dag for å be for sjelen til alle de som ble drept av Røde Khmer, sier hun.
– Vi gjør dette for å minnes Pol Pots folkemord-regime og de grusomheter det kambodsjanske folk led under, sier læreren Chhaem Khleuong, som deltok i oppsetningen ved Cheung Ek.
Choeung Ek er et stille og uhyggelig sted. Vinden rasler i gamle trær, på bakken stikker fortsatt et og annet klesplagg og en og annen beinrest opp.
En håndfull av massegravene er åpnet, små skilt forteller hva som ble funnet. Den ene inneholdt 166 lik, alle uten hode, i en annen lå 100 kvinner og små barn, alle nakne.
En pyramide av hodeskaller er reist som et minnesmerke, tusenvis av andre hodeskaller ble aldri gravd opp.
Hver fjerde innbygger i Kambodsja måtte bøte med livet under Pol Pots skrekkregime, mange ble torturert til døde, andre ble ofre for massakrer, tvangsarbeid og sult.
Folkemordet er grundig dokumentert, Røde Khmers egen sirlige bokføring har bidratt til det.
Institusjoner som sykehus, skoler og universiteter ble stengt, religion og penger ble forbudt, det samme ble normalt familieliv, den private eiendomsretten og all kontakt med omverdenen.
Kambodsjanere med briller, som snakket andre språk, hadde vært i utlandet eller fått skolegang, levde i livsfare, det samme gjorde etniske minoriteter. Hele yrkesgrupper ble nærmest utryddet; av 545 dommere overlevde fire, av 800 leger overlevde 40.
Buddhistmunker led samme skjebne, buddhist-templene ble brent, kalenderen ble avviklet og tidsregningen ble stilt tilbake til år null.
– Et løfterikt eksperiment, mente daværende AKP-leder Pål Steigans etter å ha besøkt Pol Pot i jungelen nord i landet, ett år etter at regimet var styrtet.
– De positive resultatene overskygger de store feila som ble gjort, oppsummerte den kjente AKP-politikeren Tron Øgrim året etter.
Pol Pot, som yndet å omtale seg selv som Bror nummer 1, døde i frihet i 1998, 72 år gammel, uten noensinne å bli stilt til ansvar for sitt eksperiment.
Flere andre Røde Khmer-ledere ble senere pågrepet og stilt for det FN-støttede krigsforbrytertribunalet i Kambodsja, blant dem Khieu Samphan og Nuon Chea som begge ble dømt til livsvarig fengsel.
Rettsoppgjøret har imidlertid gått svært sakte og mange av de tiltalte døde før sakene mot dem kom opp.
Fakta om Røde Khmer
* Røde Khmer er en betegnelse på det kambodsjanske kommunistpartiet som tok makten i Kambodsja i 1975. Regimet ble styrtet av vietnamesiske styrker og Røde Khmer-avhoppere i 1979.
* Gruppen startet som en frigjøringsbevegelse, men etablerte et brutalt skrekkregime da den kom til makten.
* Det offisielle målet var å skape et perfekt jordbrukssamfunn hvor alle var like under Røde Khmers absolutte kommando.
* Folk ble tvunget til å jobbe som slaver i store leire og på rismarker. De fikk for lite å spise, og enhver kritikk ble møtt med vold og henrettelser.
* Det anslås at mellom 1,7 og 2,2 millioner kambodsjanere døde av sult, sykdom eller ble drept mens Røde Khmer hadde makten.
* Røde Khmers siste bastion, Anlong Veng, falt i 1998, men Røde Khmer-lederne unnslapp. Drøye to uker senere døde lederen Pol Pot, som blant flere titler også omtalte seg selv som Bror nummer én.
* To toppledere i Røde Khmer, partiideologen Nuon Chea, kjent som bror nummer to, og tidligere president Khieu Samphan, ble dømt til livsvarig fengsel for forbrytelser mot menneskeheten.
* Flere andre tiltalte døde før saken mot dem kom opp for FNs spesialdomstol for Kambodsja (ECCC).