Her fra da politiet sammen med firmaet Cowi skannet flere graver på gravplassen i april. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

Politiet vil mandag ikke gjennomføre nye søk på Øvsttun gravplass i Bergen etter den savnede Trine Frantzen.

Politiet i Bergen undersøkte forrige uke fem graver på Øvsttun gravplass i søket etter Trine Frantzen, uten resultat. Gravingen ble iverksatt etter flere måneders skanning av ulike graver. Mandag morgen opplyser Vest politidistrikt at de ikke vil være på Øvsttun gravplass mandag.

Politiet skal nå ha en gjennomgang og vurdering, før de går ut med hva de gjør videre i saken. Politiinspektør Tore Salvesen sa før helgen til Bergens Tidende at et resultatløst søk ikke fører til umiddelbar avslutning av etterforskningen.

annonse

– Da blir det en gjennomgang der vi må vurdere om det er regningssvarende å gå videre med nye etterforskningsskritt, for eksempel nye avhør, sa Salvesen.

Årsaken til at politiet har undersøkt Øvsttun gravplass er at den ligger like i nærheten av adressen der Frantzen sist ble sett. En teori er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

31-åringen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne. Fram til nå har det vært jobbet med saken i flere perioder alt ettersom hva slags tips som har kommet inn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.