Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Topper fra regjeringspartiene Frp, KrF og Venstre stiller seg bak forslaget til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om en ny ytringsfrihetskommisjon.

Venstre-leder Trine Skei Grande støtter Røe Isaksens forslag om en gjennomgang av ytringsfriheten, skriver Klassekampen. Grande mener ytringsfriheten bør ha vide rammer, noe hun mener vanskelig lar seg gjøre i dag.

annonse

– Jeg legger for eksempel ikke ut en Facebook-post som kan trigge rasister en fredags kveld. Da kan jeg være sikker på at helga til dem jeg jobber sammen med, blir ødelagt. Det er en type selvsensur som er problematisk, sier hun.

Også Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde sier at han har opplevd hets, da som følge av sine politiske ytringer om innvandring.

– Å diskutere dette i en plenumssetting kan være fornuftig, sier han.

Francis Sejersted ledet i 1999 en gjennomgang av ytringsfrihetens kår i Norge, men siden har ny teknologi som internett og smarttelefoner, og hendelser som 11. september og 22. juli, skapt en ny virkelighet preget av hets, trolling og scenenekt.

– I dag har vi en helt ny mediesituasjon med mange nye private medier. Det handler om hva slags infrastruktur og mekanismer vi trenger for å få den opplyste debatten, sier KrF-topp Hans Fredrik Grøvan.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.