Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
Topper fra regjeringspartiene Frp, KrF og Venstre stiller seg bak forslaget til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om en ny ytringsfrihetskommisjon.
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande støtter Røe Isaksens forslag om en gjennomgang av ytringsfriheten, skriver Klassekampen. Grande mener ytringsfriheten bør ha vide rammer, noe hun mener vanskelig lar seg gjøre i dag.

– Jeg legger for eksempel ikke ut en Facebook-post som kan trigge rasister en fredags kveld. Da kan jeg være sikker på at helga til dem jeg jobber sammen med, blir ødelagt. Det er en type selvsensur som er problematisk, sier hun.

Også Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde sier at han har opplevd hets, da som følge av sine politiske ytringer om innvandring.

annonse

– Å diskutere dette i en plenumssetting kan være fornuftig, sier han.

Francis Sejersted ledet i 1999 en gjennomgang av ytringsfrihetens kår i Norge, men siden har ny teknologi som internett og smarttelefoner, og hendelser som 11. september og 22. juli, skapt en ny virkelighet preget av hets, trolling og scenenekt.

– I dag har vi en helt ny mediesituasjon med mange nye private medier. Det handler om hva slags infrastruktur og mekanismer vi trenger for å få den opplyste debatten, sier KrF-topp Hans Fredrik Grøvan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon