Frankrikes president Emmanuel Macron ligger an til å bli slått av høyrepopulistene i EU-valget denne uka. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Steve Bannon har installert seg på et luksushotell i Paris for å la seg intervjue av omtrent alle som vil lytte. Det provoserer president Emmanuel Macron.

Den franske presidenten beskylder nå Steve Bannon og russiske oligarker for å konspirere med europeiske nasjonalister for å rive EU fra hverandre.

I et intervju med franske regionaviser som ble publisert tirsdag, advarer president Macron europeere mot å være «naive» når det gjelder utenlandsk innblanding i EU-valget.

annonse

Både «russere og andre» finansierer partier på ytre høyre i Europa, advarer Macron, uten å presisere nærmere hvem han sikter til.

Presidenten går samtidig i strupen på Steve Bannon, den tidligere sjefstrategen til USAs president Donald Trump.

Bannon har nemlig vært i Paris de siste dagene, der han har installert seg på en luksussuite på Bristol Hotel og gitt intervjuer til en rekke franske medier. I intervjuene hyller han den franske populistlederen Marine Le Pen, mens han langer ut mot Emmanuel Macron.

annonse

Le Pen og hennes parti Nasjonal samling ligger i tet på gallupen foran EU-valget med en oppslutning på rundt 24 prosent.

Macrons parti REM og koalisjonspartneren MoDem ligger an til å få en samlet oppslutning på rundt 22 prosent.

Valget til nytt EU-parlament holdes fra 23. til 26. mai.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon