Frankrikes president Emmanuel Macron ligger an til å bli slått av høyrepopulistene i EU-valget denne uka. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
annonse

Steve Bannon har installert seg på et luksushotell i Paris for å la seg intervjue av omtrent alle som vil lytte. Det provoserer president Emmanuel Macron.

Den franske presidenten beskylder nå Steve Bannon og russiske oligarker for å konspirere med europeiske nasjonalister for å rive EU fra hverandre.

I et intervju med franske regionaviser som ble publisert tirsdag, advarer president Macron europeere mot å være «naive» når det gjelder utenlandsk innblanding i EU-valget.

annonse

Både «russere og andre» finansierer partier på ytre høyre i Europa, advarer Macron, uten å presisere nærmere hvem han sikter til.

Presidenten går samtidig i strupen på Steve Bannon, den tidligere sjefstrategen til USAs president Donald Trump.

Bannon har nemlig vært i Paris de siste dagene, der han har installert seg på en luksussuite på Bristol Hotel og gitt intervjuer til en rekke franske medier. I intervjuene hyller han den franske populistlederen Marine Le Pen, mens han langer ut mot Emmanuel Macron.

Le Pen og hennes parti Nasjonal samling ligger i tet på gallupen foran EU-valget med en oppslutning på rundt 24 prosent.

Macrons parti REM og koalisjonspartneren MoDem ligger an til å få en samlet oppslutning på rundt 22 prosent.

Valget til nytt EU-parlament holdes fra 23. til 26. mai.

annonse
annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon