Nigel Farage måtte gå videre med milkshake-dynket jakke, skjorte og slips. Foto: Tom Wilkinson/ PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En 32 år gammel mann er siktet for kroppskrenkelse etter å ha kastet milkshake mot brexit-leder Nigel Farage i Newcastle.

– Politiet har siktet en mann for kroppskrenkelse og skadeverk etter en hendelse i Newcastle mandag, heter det i en uttalelse fra Northumbria-politiet tirsdag.

32-åringen må møte i retten 18. juni.

annonse

Farage, som leder det nystartede partiet Brexit Party, holdt et valgmøte da han ble truffet av en flygende banan- og salt karamell-milkshake. Paul Crowther ble pågrepet like etterpå. Crowther sa at han gjorde det for å protestere mot Farages «galle og rasisme».

Farage la skylden for «milkshakingen» på radikaliserte tilhengere av at Storbritannia ikke forlater EU, som han mener er i ferd med å gjøre normal valgkamp-virksomhet umulig.

Farage måtte fortsette sin spasertur i Newcastles gater med milkshake dryppende nedover jakken.

annonse

Det klissete melkeproduktet er blitt et nytt politisk våpen i Storbritannia og har åpenbart overtatt etter råtne egg og tomater.

Flere andre kandidater er også blitt rammet av flygende milkshake under EU-valgkampen, blant dem Tommy Robinson. Han er rådgiver i UKIP og tidligere leder for English Defence League, som nylig ble utestengt fra Facebook.

UKIP-kandidaten Carl Benjamin er blitt «milkshaket» minst fire ganger den siste måneden. Som svar dukket han denne uken opp med en kopp fra McDonald’s i hånden.

I forrige uke gikk en McDonald’s-restaurant i Skottland med på en oppfordring fra politiet om å stanse salget av milkshake under et av Brexit-partiets valgmøter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon