Gulating lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til tolv års fengsel og til å betale nær fire millioner kroner i erstatning til datteren for over seks år med overgrep.

I september i fjor ble faren dømt til ni og et halvt års fengsel for å ha forgrepet seg jevnlig på datteren. Han anket dommen, og saken gikk i lagmannsretten tidligere denne måneden, skriver Bergens Tidende.

Retten fant det bevist at datteren i alle fall ble utsatt for tre hundre enkeltovergrep – fra hun var seks til hun var tolv og et halvt år.

annonse

Straffen er altså skjerpet med to og et halvt år, og erstatningsbeløpet på drøyt 3,8 millioner kroner er noe høyere enn det fornærmede ble tilkjent tingretten. Dommen er i tråd med påstandene fra aktor og bistandsadvokaten.

– Jeg konstaterer at lagmannsretten fastsetter en lengre tidsperiode for overgrepene, og at det legges til grunn nesten dobbelt så mange overgrep som i tingretten, sier mannens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen.

Han mener det er vanskelig å finne forankring i rettspraksis for en så streng dom.

– Skyldspørsmålet er i utgangspunktet avgjort etter to runder i retten, med mindre man finner saksbehandlingsfeil. Men dette åpner i hvert fall for en anke til Høyesterett over straffen, sier Kristiansen.

annonse

Det den nå 18 år gamle kvinnen har forklart om overgrepene, senest i et avhør i april i år, legger lagmannsretten til grunn som bevist.

En sakkyndig har vurdert at hun er 49 prosent medisinsk invalid, og retten legger til grunn at det vil vare i minst ti år til fra i dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon