Illustrasjonsbilde. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Når «Sanna» ikke ville delta i skolestreik for klimaet ble hun mobbet av læreren i klasserommet. Dette skjedde på en videregående skole i Sverige.

Hennes mor forteller på det svenske nettstedet Det goda samhället:

– Det har gått så langt. Har man det minste synspunkt på det her med skolestreiker for klimaet betraktes man som et dårlig menneske.

annonse

Sanna er også opptatt av miljøet og ifølge moren kunnskapsrik på feltet. Men hun mener rett og slett ikke at de såkalte klimastreikene er en god måte å løse klimaproblemene på.

Hun ville derfor ikke delta, men heller følge undervisning på sin videregående skole, til tross for at skolens ledelse hadde oppmuntret elevene til å delta. Dette fortalte hun fortrolig til læreren, uten å gjøre noe stort nummer ut av det, og uten at hun kritiserte de elevene som ville delta i streiken.

Læreren ble irritert

Læreren mente Sanna var uengasjert i klimaspørsmålet, og ba henne tenke nøye gjennom sin beslutning. Dette gjorde læreren i plenum, foran hele klassen. Sanna følte det som om læreren ville latterliggjøre henne foran de andre elevene.

annonse

Resultatet ble at klassen vendte seg mot Sanna, som ble frosset ut av vennene og anklaget for å være klimafornekter.

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Ingen støtte fra rektor

Moren kontaktet skolens rektor, men fikk ingen støtte:

– Rektor spurte meg om jeg ikke ville at min datter skulle engasjere seg i viktige samfunnsspørsmål. Men det vil jeg selvsagt. Dog har vi jo forsøkt å sørge for at Sanna ikke får panikk når det gjelder slikt som klimaet.

annonse

Men rektor hørte ikke på Sannas mor, og mente det var trist at Sanne gikk «imot resten av klassen og ikke ville delta i noe så positivt».

Moren føler ubehag ved skolens opptreden

– Ja, det er svært ubehagelig. De har stigmatisert min  datter (…) det er som massehysteri. Om man ikke henger seg på Greta Thunberg og skulker for klimaet skal man henges ut og mobbes. Det er jo helt sykt.

Sanna nekter etter dette å gå på skolen, siden hun er urolig og redd for hva som kan skje.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon