Italias innenriksminister Matteo Salvini (t.v.) og Ungarns statsminister Viktor Orbán håndhilser i forbindelse med førstnevntes besøk til Budapest torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

En ny undersøkelse fra et ungarsk meningsmålingsinstitutt som har spurt 35 000 innbyggere i 28 europeiske land viser stor skepsis til islamsk innvandring.

annonse

Szazadveg-instituttet fant at de europeiske folkene anser innvandring som den største trusselen mot fred og sosioøkonomisk velstand.

Den store tilstrømningen av innvandrere til Europa vil øke sannsynligheten for kulturelle konflikter, svarte 63 prosent av de spurte i undersøkelsen til det ungarske Szazadveg-instituttet. Når det gjelder mangfold var borgere i Luxemburg de mest liberale.

På den annen siden svarer hele 85 prosent av bulgarerne at de er sterkt imot innvandring. De ble tett fulgt av befolkningen i Tsjekkia, der 83 prosent var uenige i integrering av mennesker fra andre land, skriver About Hungary. Nesten like mange, 84 prosent, av ungarerne er også sterkt imot tilstrømningen av innvandrere.

Endringer siden 2016

I 2016 mente 51 prosent av befolkningen i Europa at innvandrere kom til EU fordi de ikke følte seg trygge i hjemlandet. Det tror de ikke lengre. I den ferske undersøkelsen sier 55 prosent at de mener mange innvandrere ønsker å flytte til Europa i håp om å få tilgang til et mer sjenerøst ytelsessystem, og å nyte langt bedre grunnleggende velferdspakker.

55 prosent av de spurte mener at tidligere sosialistiske land har håndtert innvandringskrisen best. About Hungary, som er hjemmesiden til den ungarske statsministeren, tar det som et bevis på suksessen til den innsatsen som den ungarske regjeringen har nedlagt i å føre en streng innvandringspolitikk.

/

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.