Illustrasjonsbilde. Foto: Tobias SCHWARZ / AFP)

Det tyske partiet AfD (Alternativ for Tyskland) hadde planlagt en stor valgvake på søndag i forbindelse med EU-valget. Nå er valgvaken i Berlin-Moabit avlyst. Årsak: Trakasseringer og trusler mot utleieren, utleierens familie, naboer og ansatte. 

annonse

Utleieren for valgvaken til Alternativ for Tyskland opplevde fysiske angrep mot lokalene, og hadde til slutt ikke noe annet valg for å stanse telefonterroren mot familiemedlemmer og ansatte enn å si opp avtalen.

«Tilsynelatende er politiet og sikkerhetstjenesten maktesløse mot disse truslene,» konkluderer professor Jörg Meuthen, som er Alternativ for Tysklands førstekandidat til EU-valget. Han oppfordrer samtidig Berlins politikere til å ta venstrefløyens ekstremisme på alvor.

 

Les også: Steve Bannon og islam

Meningsmåling på 12 prosent

– Denne avbestillingen fra utleier gir oss en ide om hvor dypt venstreekstremisme allerede har infiltrert vårt samfunn. Det er en skam for vårt land og vårt demokrati at det viktigste opposisjonspartiet ikke kan feire i hovedstaden i dette landet fordi venstreorienterte ekstremister sjikanerer en utleier, sier partiets føderale talsmann Alexander Gauland på partiets hjemmeside.

Den siste meningsmålingen for Alternativ for Tyskland fra Politco, som sammenfatter gjennomsnittsmålinger fra ulike land, viser en oppslutning for det tyske innvandrings- og EU-skeptiske partiet på 12 prosent. I EU-parlamentet samarbeider partiet i dag med blant annet med Le Pen fra Frankrike og Geert Wilders fra Nederland.

Oppslutningen ligger lavere enn CDU/CSU, sosialdemokratene og De Grønne, men foran venstrepartiet og det sentrumsorienterte Frihetspartiet.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.