Harvey Weinstein og hans advokater skal ha kommet til enighet med alle som har rettet sivile krav mot ham etter opprullingen av sakene mot ham i 2017, skriver avisen Wall Street Journal torsdag. Her er Weinstein fotografert under et forberedende rettsmøte i New York i april Foto: Richard Drew/AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Harvey Weinstein har gått med på å betale kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering og sitt tidligere filmstudio nesten 400 millioner kroner.

Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter imidlertid ikke straffesakene som er reist mot Harvey Weinstein etter at flere kvinner høsten 2017 sto fram og fortalte om voldtekter, overgrep og seksuell trakassering over flere år.

Forslaget til forlik på 44 millioner dollar, drøyt 385 millioner kroner, skal dekke alle sivile krav mot Weinstein og omfatter kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering, styremedlemmer i hans eget filmselskap og statsadvokaten i New York, melder Wall Street Journal. Pengene tas blant annet fra forsikringsordninger som finnes konkursboet etter Weinsteins filmstudio.

annonse

– For første gang har vi kommet til en økonomisk avtale som alle parter er enige om, sa advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Harris representerer broren Bob Weinstein, som Harvey Weinstein startet filmstudioet sitt sammen med.

Av summen på 385 millioner kroner vil 260 millioner bli fordelt mellom angivelige ofre, tidligere ansatte i filmselskapet og deres advokater. Om lag 120 millioner vil gå til å dekke advokatutgiftene for Harvey Weinsteins partnere. De er av flere ofre blitt beskyldt for å ha lagt til rette for at filmmogulen kunne holde på med sin kritikkverdige oppførsel gjennom mange år.

Fakta om Harvey Weinstein

annonse

* Amerikansk filmprodusent som sammen med broren Bob står bak en rekke filmsuksesser. De har vunnet de prestisjetunge prisene Oscar og BAFTA, og har vært nominert til Emmy et titall ganger.

* Født i New York 19. mars 1952.

* I oktober 2017 sto en lang rekke kvinner fram i The New York Times og The New Yorker og anklaget Weinstein for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. En rekke kvinner, deriblant flere kjente skuespillere, har siden stått fram med lignende anklager mot Weinstein.

* Anklagene mot Weinstein ble startskuddet på metoo-kampanjen, hvor kvinner og menn fra land over hele verden har stått fram med historier om seksuelle krenkelser.

* Som følge av anklagene fikk Weinstein først sparken fra sitt eget selskap, men som senere har slått seg konkurs. Weinstein har benektet alle beskyldningene fra totalt over 80 kvinner. 23. mai ble det i skifteretten i Wilmington, Delaware oppnådd enighet om utkast til et forlik i samtlige sivile saker som er en del komplekset.

annonse

* Weinstein ble i mai i fjor tiltalt i New York for voldtekt mot to kvinner, den ene på et hotellrom i 2013, den andre i filmprodusentens egen leilighet i 2006.

* Han ble løslatt mot en kausjon på 1 million dollar.

* Påtalemyndigheten mener de har nok bevis for å stille Weinstein for retten. 67-åringens forsvarere krever at tiltalen frafalles og anklager politiet for tjenesteforseelse og påvirkning av vitner.

* Straffesaken mot Weinstein er berammet til å starte i New York 3. juni.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon