Illustrasjonsbilde. REUTERS/Alexander Natruskin
annonse
annonse

Folket har ikke fått med seg hva Rødt mener, hevder medlemmer etter partiets landsmøte.

Partileder Bjørnar ville smykke sitt fremtidige klasseløse samfunn med lunken sosialisme. Det ville ikke motparten ved Ole Marcus Mærøe. Den syntes kommunisme klang bedre. Mon det.

Rødt er jo for en demokratisk stat med valg, flerpartisystem, ytringsfrihet og alle liberalistiske verdier, må vite. Prinsipper nedfelt i partiets prinsipprogram i 2014, fremholder formann Moxnes. Rødt sitt største problem er imidlertid at erfaringene matcher prinsipper. Slik fremstår Moxnes som en pålitelig løgner. Samtidshistorien har fått med seg hvilken ideverden partiet er sprunget ut fra; Det finnes nemlig ingen samfunnsmessig tilstand, der avstanden mellom liv og lære er større enn i
land forsøkt styrt av rendyrket sosialisme. Ingen stater beveger seg lenger fra menneskerettigheter i praktisk politikk enn sosialismen har gjort fram til i dag på sin vei mot et klasseløst samfunn. Avvik som synliggjør at sosialisme og kommunisme i praksis er to sider av samme sak.

annonse

Sovjet-Unionen åndet ut mot den demokratiske mur i vest omkring 1990. Det sovjetiske mennesket hadde fått nok av sult, nød, undertrykkelse og massemord (democide). Stater, flagg og mennesker øst for Muren var blitt «spyttet» på lenge nok av totalitær tenkning og handling; Drømmen om det fullkomne samfunn, Aschehoug 2011. Her formidles likheter og forskjeller mellom kommunisme,
fascisme, nazisme og islamisme. Hvilke mål de har, og hvilke brutale virkemidler de tok og vil ta i bruk for å nå dem.

Illustrasjonsbilde. Foto av Amos Chapple/REX (2148301a)

Det norske mennesket lever i solid velstand i et av verdens beste demokratier. Møysommelig bygget opp siden 1814 over en av den tids mest liberale grunnlover. Prosjekter forankret i politisk tenkning på 1800-tallet; Jakten på det norske, Gyldendal 1998, der perspektiver på utvikling av norsk identitet peker fremover. 1900-tall der brutal maxist-leninisme i øst bidrar til å avradikalisere norsk politikk.
En omforent demokratisk prosess som i frie valg særlig har nærmet seg sentrum i norsk politikk etter 1945; Vekst og velstand, Norsk politisk historie 1945-1965, der sosialdemokraten Einar Gerhardsen kler av kommunismens brutalitet. Vi trenger heller ikke i dag en kommunisme tilpasset norsk virkelighet, slik Mærøe drømmer om, Aftenposten 10.ds..

AKP m-l ville norsk forfatning til livs på 1970-tallet med våpen i hånd. Men å fjerne et lands forfatning med vold er per definisjon landssvik; Venstreekstremisme, ideer og bevegelser, Dreyer 2013. Det er denne forfatningen Rødt fortsatt vil til livs. Nå på fredelig vis. Likevel uten å forklare hvordan og hvorfor frie mennesker og nasjoner skal oppgi individuell handling og tenkning til fordel for kollektive tvangstrøyer. Det var og er jo nettopp fraværet av grunnleggende friheter som senket
Sovjet-Unionen og tvinger Kina til å utvikle kapitalistisk kommunisme (i Paris så jeg for et par år siden byens dyreste butikker slippe inn kinesiske «klasseturister» puljevis for å shoppe bak stengte dører). Hva annet enn et sikkert tegn på nok et «klasseløst» samfunns undergang?

Les også: Rødts vekst dreier seg om at samfunnslimet går i oppløsning

annonse

Rødt sin grasrot klarer like lite som landsmøtet å definere den ideologi man sverger til. Man vil så gjerne sitt fullkomne rike (akkurat som islamismen proklamerte kalifatet for kort tid siden). Men står i spagat mellom begreper som sosialisme og kommunisme. Vel vitende om at samtiden har tatt Marx sin sosialisme og Stalins kommunisme med buksene nede, så klamrer man seg til historieløshetens
fordekte utvei for å få velgernes gunst; Rødt er for en demokratisk stat med valg, flerpartisystem, ytringsfrihet og alle liberalistiske verdier. Hva annet enn skjønnmaling? Arbeidsprogrammer og prinsipprogrammer til tross; handlinger begått i sosialismens og kommunismens navn etter 1917 taler for seg; Det öppna såret, om massemord og medlöperi, Timbro 1997/1999.

-Norsk demokrati står støtt i en vestlig sfære uten hjelp fra et sekteriske Rødt besatt av politiske vrangforestillinger for lengst utgått på dato.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon