Brexit. Foto: John MACDOUGALL / AFP)
annonse

Det vil være nærmest umulig å unngå en «hard brexit» etter statsminister Theresa Mays avgang, mener regjeringen i Spania.

Regjeringen i Spania uttalte seg om situasjonen kort etter at den britiske statsministeren fredag bekreftet at hun vil trekke seg.

– Under disse omstendighetene virker det som en hard brexit er en realitet som det vil være nærmest umulig å stanse, sa utdanningsminister og talsperson Isabel Celaa.

annonse

Hard brexit er et uttrykk som brukes om et mulig scenario hvor Storbritannia forlater EU uten noen framforhandlet avtale mellom partene.

Celaa mener et slikt scenario er et eksempel på hva som kan skje når ekstreme krefter får påvirke politikken. Hun ønsker å styrke EU og advarer mot å basere unionen på egoisme og nasjonalisme.

Mange politiske analytikere mener i motsetning til Celaa at det er usannsynlig at britiske politikere vil ta landet ut av EU uten noen avtale. Den sosialdemokratiske regjeringen i Spania har for tiden en overgangsrolle etter valget i landet i slutten av april.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse