Grønnsaksbutikk i bydelen Grønland i Oslo. Denne bydelen har en stor andel innvandrer, blant den største i landet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Et slikt språk bruker pressestøtteorganet Dagsavisen om Documents gjest Katie Hopkins.

Oslo har sagt tydelig ifra: Du kødder ikke med Oslo. Du lyver ikke om byen vår, skriver Dagsavisen på lederplass.

De unnskylder språkbruken, og at de ikke uttrykker seg slikt til vanlig, men at avisen gjør et unntak for de mener at den britiske kvinnen er en rasist.

annonse

Les også: To tenåringer siktet for drapsforsøk på 18-åring i Oslo

Det er litt vanskelig å få klarhet hvorfor hun er en løgner og en rasist, Dagsavisen bruker noe hun har sagt om Grønland i Oslo som et eksempel.

– Den østlige delen er i ferd med å bli tatt over. De som bodde i øst, har flyttet til vest. Dette stedet er i ferd med å bli oversvømmet av somaliske gjenger. De har også kommet inn i lokale bydelsutvalg. Politiet patruljerer sjeldnere i øst. Det samme man ser om og om igjen når en bydel begynner å bli tatt over av islam, sier Hopkins.

annonse

Les også: Skrev masteroppgave om muslimske kvinners bevegelsesmønster på Grønland i Oslo: – Hvor lenge skal man vente på at kulturforskjellene viskes ut?

I følge Dagsavisen er dette «fake news», og de kan fortelle oss en om en helt annen virkelighet.

– Grønland, er et område som er velfungerende, etnisk blandet og på vei opp med fredfulle parker, populære restauranter og et yrende kaféliv.

Les også: Knivstukket mann låste seg inne på kafé på Grønland

– Det er få nordmenn å se at, skal Katie Hopkins ha sagt.

Til denne beskrivelse av Grønland svarer Dagsavisen følgende på lederplass, med en tydelig adresse til Nazi-Tysklands propagandaminister Joseph Gobbles.

annonse

– Det kan hun si bare fordi hun gir suverent blaffen i fakta, og derfor er hun farlig. Historien har vist oss at insisterende løgner kan skape destruktive «sannheter».

Denne YouTuben viser noe av det hun sa, også får vi etterpå en kommentar av Eivind Trædal. 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon