Bilde av Karlsbroen i Praha. Shutterstock
annonse

Valget på nytt EU-parlament fortsetter, og lørdag går innbyggerne i Slovakia, Tsjekkia, Latvia og Malta til valgurnene.

annonse

Til sammen 400 millioner mennesker er stemmeberettiget i valget, som gjennomføres over flere dager.

annonse

I de fleste landene avholdes valget søndag, når blant andre franskmenn, tyskere og italienere avgir stemme. Britene, som etter planen allerede skulle vært ute av EU, gikk til valg torsdag.

I Malta, Slovakia og Latvia går innbyggerne til valgurnene lørdag – som er den andre av to valgdager i Tsjekkia.

Oppmøtet har tradisjonelt vært en betydelig utfordring i EU-valgene, og for fem år siden deltok bare 13 prosent av de stemmeberettigede i Slovakia.

annonse
annonse

Meningsmålinger tyder på økt oppslutning for innvandringsmotstandere på ytre høyre fløy i en rekke EU-land. I Slovakia ser det ut til at partiet Vårt Slovakia – med medlemmer som gjør nazi-hilsen og vil ha landet ut av både NATO og EU – vil få representanter valgt inn i EU-parlamentet.

I mange land er det likevel de mer tradisjonelle partiene som ligger an til å bli størst, og en valgdagsmåling i Nederland tyder på at det sosialdemokratiske partiet PvdA overraskende vant valget der.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.