Partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre (t.v.) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. under LOs Kartellkonferanse på Gol. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det mest elementære i samfunnsøkonomisk teori er at etterspørsel og tilbud skaper priser. I denne sammenhengen prisen på arbeidskraft; lønn. Når det blir flere som tilbyr en type arbeidskraft, la oss si med kompetanse innen regnskap, og etterspørselen ikke går opp, vil lønnen til regnskapsførere gå ned.

Arbeidere vil underby hverandre, og arbeidsgiver vil nekte lønnsoppgang fordi andre er villige til å gjøre arbeidet for like mye eller til og med mindre.

Innvandring er hovedårsaken til at tilbudet av arbeidskraft går opp, og majoriteten av de som kommer hit har lav til ingen kompetanse. Dersom de tilegner seg en, er det ofte på bekostning av en nordmann som også ønsker det.

annonse

Fagforeningene, med fagforbundet i spissen, gir penger til politiske parti som ønsker å forverre situasjonen til norske arbeidstagere. De ønsker mye innvandring og støtter partier som SV med millionbeløp. Pengene medlemmene betaler går til å støtte hovedårsaken til deres reduserte muligheter i arbeidslivet. Særlig blant de unge som ikke har erfaring å vise til.

Innvandring fører videre med seg, godt beskrevet av Resett for ikke lenge siden, store kostnader for staten. Kostnader som blir finansiert med økte skatter og avgifter. Som igjen reduserer aktivitet i økonomien og derav antall arbeidstakere og lønnsnivå.

Les også: Elefanten i statsbudsjettet: Her er tallene for hvor mye innvandringen koster hvert år

Dersom det finnes næringer som trenger arbeidskraft, kan staten endre skolesystemet, NAV og velferdsordninger slik at folk blir rettleiet mot lønnet arbeid. Bedriftene må også akseptere å tilby høyere lønn for å tiltrekke folk. Ikke som i dag, der de heller enn å tilby en anstendig lønn, henter inn utlendinger.

annonse

Fagforeningene burde ikke vært stille når dagens regjering gjorde det lettere for folk utenfor EØS å få oppholdstillatelse i Norge. Alt de i dag trenger er å ha en kompetanse «det norske næringsliv har behov for». Så bo her i 7 år og bli norske statsborgere. Norsk statsborgerskap er svært enkelt å skaffe seg, det blir delt ut som sukkertøy.

Hensikten med fagforeningene er å beskytte arbeidstakere fra en mektigere part, arbeidsgivere/næringslivet. De ble laget for at arbeiderne skulle ha muligheten til å stå opp mot arbeidsgiver. Det er liten tvil hvem det er som tjener på innvandringen, og det er de som får redusere lønnskostnader og kan behandle folk dårligere, nemlig arbeidsgiver.

Slikt som dette gjør at mange ikke ønsker å organisere seg. De ser at fagforeningene ikke bryr seg om det som virkelig har betydning og heller driver med sosial aktivisme. I stor grad i form av feminisme, multikulturalisme og anti-nasjonalisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon