Forfatter, journalist og redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug
annonse
annonse

Følg med på vår Facebook Live-sending om EU-valget. Her kan du stille spørsmål om valget i EU og hva slags konsekvenser det vil få.

Vi legger også ut korte nyhetsoppdatering her. Scroll ned under videoen for å få med siste nytt. 

Sendingen kan i perioder bli satt på pause.

annonse

 

NTB, 2137: Polens høyreorienterte regjeringsparti Lov og rettferdighetspartiet (PiS) ligger alene an til å bli større enn den liberale opposisjonskoalisjonen i EU-valget.

På en valgdagsmåling fra Ipsos får PiS 42,4 prosent av stemmene, noe som vil gi dem 24 av landets 51 seter i EU-parlamentet dersom resultatet blir som målingen.

annonse

NTB, 2118: De to største partigruppene i EU-parlamentet går kraftig tilbake og ligger an til å miste flertallet de har sammen.

De viser de første offisielle valgprognosene som ble lagt fram søndag kveld.

Den største partigruppen er EPP, som består av konservative og kristendemokratiske partier. EPP ligger ifølge prognosen an til å vinne 173 av de i alt 751 setene i EU-parlamentet. Det er 44 færre seter enn i dag.

NTB, 21.11: Marine Le Pen erklærer seier etter valgdagsmålinger som viser at hennes ytre høyreparti Nasjonal samling ligger an til å bli størst i EU-valget i Frankrike.

Nasjonal samling får en oppslutning på 24,0-24,2 prosent på to valgdagsmålinger av Ifop-Fiducial og Harris Interactive-Agence Epoka søndag kveld.

NTB, kl 2022: Høyrepopulistiske Dansk Folkeparti (DF) kan miste tre av fire plasser i EU-parlamentet, ifølge valgdagsmålinger, som gir et solid oppsving for venstresiden.

annonse

NTB, kl 2020: Marine Le Pen og hennes høyrepopulistiske parti Nasjonal samling ligger an til å bli størst i EU-valget i Frankrike, ifølge to valgdagsmålinger.

NTB, kl 20: Nærmere 51 prosent av de stemmeberettigede har avlagt stemme i valget til nytt EU-parlament, viser et tidlig estimat.

Resetts kommentar: Dette kan være gode nyheter for euroskeptiske partier, ettersom disse partiene trolig i noen grad henter stemmer fra grupper som ellers er hjemmesittere. Men det er også åpenbart at spenningen og polariseringen før dette valget mobiliserer på begge sider.

NTB, kl 1954: I nordlige Flandern i Belgia har innvandringsmotstanderne i partiet Vlaams Belang nesten triplet oppslutningen sammenlignet med valget i 2014.

NTB, kl 1838: Det innvandringsskeptiske partiet AfD har fått 10,5 prosent av stemmene, en betydelig økning fra 2014 da partiet fikk 7,1 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon