Makvan Kasheikal, partileder i Demokratene. Foto: Skjermbilde fra YouTube.
annonse
annonse

«Vi krysser fingrene for Sverigedemokratene og Dansk Folkeparti,» sier Makvan Kasheikal til Resett. Han ble lørdag gjenvalgt som leder for partiet, som står sterkt i hjembyen hans, Kristiansand.

Kasheikal mener det er disse to europeiske partiene, som begge deltar i valget til nytt EU-parlament, som har et partiprogram og en profil som ligger Demokratene nærmest.

– De tar vare på nasjonale verdier, er imot islamsk innvandring, bekjemper antisemittisme, støtter Israel og er sentrumspartier som vil bevare velferdsstaten,» mener han.

annonse

Reiser til Iran dersom det blir demokrati

Kasheikal kom til Norge som liten gutt med kurdiske foreldre som måtte flykte fra det iranske presteregimet som myrdet onkelen hans. Men selv om han trives svært godt i Norge, driver eget familiefirma, har god utdannelse og viktige kommunale verv, er han klar på en ting: Blir det demokrati i Iran og trygt å bo der reiser han dit for å bidra til å bygge demokratiet.

I landsmøtetalen sin fremholdt han det som en plikt for flyktninger å reise tilbake til sine opprinnelsesland for å bidra til gjenoppbyggingen eller til en demokratisk utvikling, når det blir mulig.

Demokratenes leder tok til orde for å stanse den islamske innvandringen til Norge, og å gjøre det enklere å utvise kriminelle utlendinger, og dokumenterte med eksempler at innvandringen har ført til at negative verdier og holdninger har spredt seg.

annonse

– Våre vestlige verdier er under press, mente han.

Fra en islamsk ideologi, bygget på en bok som tolkes i ulike retninger, men inneholder store muligheter for å bli tolket som en motsats til våre demokratiske verdier.

Negative holdninger og handlinger

Disse eksemplene trakk Kasheikal frem i sin landsmøtetale:

– Et godt titalls unge nordmenn, også etniske norske konvertitter til islam, mente at Den islamske staten var så positiv at de begeistret reiste til Syria og Iran for å tilslutte seg den.

annonse

De var tiltrukket av videoer som viste tanks som kjørte over fanger så innvollene spratt i alle retninger, mennesker i bur som ble senket ned i iskaldt vann, personer som ble halshugget av unge gutter, eller skutt i bakhodet, og mennesker som ble levende begravd.

Et betydelig antall norske muslimer mener det bør innføres dødsstraff for homofile. Ifølge læreboken deres skal de kastes ned fra fjellknauser og deretter steines.

Og det finnes mange unge islamske innvandrere som rett ut sier at Hitler gjorde det riktige.

Kasheikal innrømmet at det bare er en liten prosent av norske muslimer som har slike holdninger. Men mente at følgende spørsmål er betimelig:

– Fantes disse grusomme holdningene i det hele tatt i Norge før innvandringen av muslimer begynte?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon