Det er ikke trygt å gå med kippah i Tyskland. Illustrasjonsbilde, Shutterstock.

Tysklands kommisær for antisemittisme advarer jøder om faren ved å gå med kippah.

annonse

– Jeg kan ikke råde jøder å gå med kippah hvor som helst i Tyskland, sier Felix Klein i et intervju som er gjengitt i The Guardian.

Han sier at han har forandret mening etter å ha satt seg inn i problemstillingen.

– Internett og sosiale medier har i stor grad bidratt til dette, men også de konstante angrepene på vår kultur og minnene om fortiden.

Noen uker tidligere sa den fremste juridiske eksperten på antisemittisme i Berlin noe lignende:

– Antisemittisme har alltid vært her. Men i det siste har den blitt mer høylydt, mer aggressiv og mer åpenbar, uttalte Claudia Vanoni, og la til at problemet har «dype røtte»r i det tyske samfunnet.

Les også: – Mine nyankomne elever tror at jøder er farlige

Skylder på AfD og høyreekstreme

Antisemittisk motivert kriminalitet steg med 20 % sist år, og ekstreme høyrekrefter får skylden. Det rettes en pekefinger mot AfD, men også ankomsten av over en million muslimske asylsøkere nevnes i en bisetning.

Klein sier at selv om ekstreme høyrekrefter har skylden for en «stor majoritet» av antisemittiske forbrytelser, er det åpenbart at også muslimer må ta litt av skylden. Hun mener dette skyldes diverse sendinger på TV som fremmer et «forferdelig bilde av Israel og jøder».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.