Foto: NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP / Sweden OUT

I Sverige har Valmyndigheten fått inn over 30 rapporter om valgfusk, i forbindelse med valget til EU-parlamentet. Det er fremst SD og AFS som er rammet.

annonse

Over 30 rapporter om mistenkt valgfusk er kommet inn til Valmyndigheten i Sverige. I all hovedsak dreier det seg om at stemmesedler fra Sverigedemokraterna og Alternativ for Sverige (AFS) har forsvunnet. Dette rapporterer Aftonbladet.

– Vi har hendelser fra mange ulike partier. Men fremst er det Sverigedemokraterna og Alternativ for Sverige som er rammet, sier Anna Nyqvist, som er kanslisjef ved Valmyndigheten. 

Av de knapt 35 rapportene handler 17 om stjålne eller forsvunne stemmesedler.

Les også: Angry Foreigner om valgfusk i Sverige: – Svensker tror at korrupsjon bare forekommer utenlands

Internasjonal kritikk

Også under det siste riksdagsvalget i september i fjor ble det varslet om omfattende valgfusk mot SD og AFS, noe Resett også rapporterte om. OSSE, som for første gangen sendte valgobservatører til Sverige, rettet i en rapport krass kritikk mot Sveriges valgsystem. 

Organisasjonen konstaterte at Sverige hverken oppfyller internasjonale avtaler for demokratiske valg eller FNs konvensjon mot korrupsjon. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.