Foto: NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP / Sweden OUT
annonse
annonse

I Sverige har Valmyndigheten fått inn over 30 rapporter om valgfusk, i forbindelse med valget til EU-parlamentet. Det er fremst SD og AFS som er rammet.

Over 30 rapporter om mistenkt valgfusk er kommet inn til Valmyndigheten i Sverige. I all hovedsak dreier det seg om at stemmesedler fra Sverigedemokraterna og Alternativ for Sverige (AFS) har forsvunnet. Dette rapporterer Aftonbladet.

– Vi har hendelser fra mange ulike partier. Men fremst er det Sverigedemokraterna og Alternativ for Sverige som er rammet, sier Anna Nyqvist, som er kanslisjef ved Valmyndigheten. 

annonse

Av de knapt 35 rapportene handler 17 om stjålne eller forsvunne stemmesedler.

Les også: Angry Foreigner om valgfusk i Sverige: – Svensker tror at korrupsjon bare forekommer utenlands

Internasjonal kritikk

annonse

Også under det siste riksdagsvalget i september i fjor ble det varslet om omfattende valgfusk mot SD og AFS, noe Resett også rapporterte om. OSSE, som for første gangen sendte valgobservatører til Sverige, rettet i en rapport krass kritikk mot Sveriges valgsystem. 

Organisasjonen konstaterte at Sverige hverken oppfyller internasjonale avtaler for demokratiske valg eller FNs konvensjon mot korrupsjon. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon