22.000 flyktninger og migranter har kommet sjøveien fra Nord-Afrika til Spania i år, over 1.500 bare siden fredag. Mange av dem må sove under åpen himmel i havnebyen Algeciras, i påvente av å bli registrert. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Spanske myndigheter gjør lite for å opplyse om innvandringskriminalitet. Da en spansk jente ble voldtatt av afrikanske innvandrere holdt de saken skjult i over et år.

Den amerikanske tenketanken Gatestone Institute har undersøkt kriminalitetsutviklingen i Spania, og hvilken rolle muslimske innvandrere spiller. Selv om spanske myndigheter ikke fører statistikker som bryter antall dømte ned på nasjonaliteter, gir avisoppslag om oversikt over fangebefolkningen en klar pekepinn.

Her er et par eksempler:

annonse

I Madrid oppdaget et eldre par som kom hjem fra ferie at deres leilighet var blitt «okkupert» av afrikanske innvandrere. Da et kamerateam fra Madrid-fjernsynskanalen Telecinco dro for å undersøke, ødela innvandrerne kameraet. Det spanske rettssystemet undersøker nå om hvem som er leilighetens rettmessige eier.

Skjult gjengvoldtekt

Seks afrikanske innvandrere gjengvoldtok i mars i fjor en 12 år gammel jente i en liten by i nærheten av Madrid. De spanske myndighetene holdt informasjon om forbrytelsen skjult for offentligheten i mer enn et år, tilsynelatende for å unngå å skape negative følelser mot innvandrere.

annonse

Det var 15. mars 2018 at den 12 år gamle jenta lekte i en park i Azuqueca de Henares med flere andre jenter. Rundt klokken seks på ettermiddagen nærmet seks innvandrere – fem marokkanere og en nigeriansk – seg lekeplassen. De tvang med seg to av jentene til en nærliggende forlatt bygning, men lot en av dem gå etter å ha oppdaget at hun var muslim.

Innvandrerne, mellom 15 og 20 år, grep den 12 år gamle jenten i armene og beina og voldtok henne, først analt og deretter vaginalt, i nesten en time.

Vanskelig å finne statistikk

Publikum ble ifølge Gatestone Institute ikke informert om kriminaliteten før 20. mars 2019, da avisen El Mundo publiserte resultatene av en etterforskning. Ifølge den spanske avisen har spanske anklagere og dommere i hemmelighet bestemt at tre av de mindreårige guttene skal holdes i en institusjon for unge lovbrytere i tre år og deretter bli «plassert» tilbake i det spanske samfunnet snarere enn å bli deportert. En av de voksne blir holdt i et forebyggende fengsel; de andre voksne ble løslatt.

Spania bryter ikke tallene på voldtektsmenn eller andre forbrytere ned på nasjonaliteter, slik at det er vanskelig å finne ut hvor mye av kriminaliteten som blir begått av utlendinger og innvandrere, og hvilken bakgrunn disse har.

Men det offisielle spanske statistiske byrået (Instituto Nacional de Estadística, INE) har statistikk som viser at innvandrere utgjør omtrent 10% av den samlede spanske befolkningen, men 32% av den spanske fengselsbefolkningen.

annonse

INE bryter ikke ned statistikken, men data fra innenriksdepartementet viser at flertallet av innvandrere som ble arrestert i 2017, var fra bare to land: Romania (18.032) og Marokko (17.464).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon