Foto: Pixabay.
annonse

Kongress medlemmet Brad Sherman oppfordrer sine kolleger til å forby bitcoin (BTC) og andre krypto valutaer. Sherman mener BTC truer USDs posisjon som verdens reservevaluta og dermed USA maktposisjon i verden.

annonse

Som Sherman riktig uttaler så er BTCs mål å utfordre USD og ta makt fra USA. Så dette dreier seg ikke om rett og galt. Dette er en maktkamp.

annonse

Under Bretton Woods avtalen i 1944 ble USD valgt som verdens reserve valuta, riktignok knyttet til gull. En unse gull skulle koste USD 35. Posisjonen som reserve valuta ga USA en urimelig fordel. De kunne trykke USD og «kjøpe hva de ville», og det gjorde de. Helt frem til 15 august 1971 da Nixon kansellerte Bretton Woods og den «bremsen» som gull representerte forsvant. Etter det fikk vi et rent fiat valuta system som lever i dag, nesten 50 år senere.

Les også: Bitcoin stiger i verdi igjen

BTC ble lansert i januar 2009 som et ser på finanskrisen i 2008 og fiat valutaenes nesten kollaps. BTC hadde en konstruksjon som skulle være et svar på fiat valutaenes svakheter. En desentralisert og uavhengig penge enhet skjermet fra sentralbankenes uansvarlige pengetrykking.

annonse
annonse

Etter introduksjonen i 2009 tok det litt over to år før BTC nådde paritet med USD i august 2011. I 2017 kostet en BTC hele USD 20 000 før verdien, målt i USD, falt til 3250 i november 2018 og tilbake til 8000 i dag. Med andre ord har USD og andre fiat valutaer tapt 99,9% av sin kjøpekraft målt mot BTC siden 2011.

Det er denne utviklingen som stjeler nattesøvnen til Sherman. USD som er grunnlaget for USAs dominans på verdens scenen er under angrep. Sherman vil forby BTC. Dette blir en utfordring å håndheve så lenge hele verden ikke gjør det samme. Samtidig risikerer USA å stille seg utenfor en veldig viktig fremtidig utvikling der blockchain er den sentrale teknologien.

Til slutt blir dette en ujevn kamp som Sherman vil tape. «The deep state» ønsker å beskytte sitt viktigste «våpen» men verden består av mer enn 7 milliarder mennesker som vil oppnå både frihet og økt velstand takket være blockchain teknologien.

BTC er en utfordring for USA og USD, men USDs verste fiende er Fed selv som fortsetter sin uansvarlige pengepolitikk som nører opp under en dekadent finanspolitikk. Det er en grunn til at alle fiat valutaer er blitt kledd nakne av krypto valutaer. Det forstår ikke Sherman.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.