Illusltrasjonsbilde. Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix
annonse

Miljöpartiet går tilbake med over 5 prosentpoeng fra forrige EU-valg, mens Sverigedemokraterna gjør et byks på målingene, viser foreløpig resultat.

annonse

Miljöpartiet fikk 15,4 prosent av stemmene i EU-valget i Sverige i 2014 og var det partiet med nest mest stemmer. I år har de krypet ned til 9,5 prosent og er det partiet med femte mest stemmer, viser estimater.

annonse

Mens Miljöpartiet taper, går høyrepopulistiske Sverigedemokraterna fram. De øker med 7,3 prosentpoeng fra forrige valg. Foreløpig ligger de an til å få 16,9 prosent.

Også Centerpartiet øker ifølge de foreløpige resultatene. Opp til 10,3 prosent, noe som er en økning på 4,3 prosentpoeng.

Socialdemokraterna har på de foreløpige resultatene fått 25 prosent av stemmene, noe som er 1 prosentpoeng mer enn ved 2014-valget. De er dermed det største partiet, også ved årets valg.

annonse
annonse

Moderaterna ligger an til å få 17,6 prosent, noe som er opp fra 13,6 prosent ved forrige valg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.