Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
Arbeidstilsynet åpner tilsyn av Riksrevisjonen på bakgrunn av Dagens Næringslivs avsløring av triksing med timelister hos Stortingets kontrollorgan.
annonse

– Arbeidstilsynet Oslo har besluttet å gjøre tilsyn. Melding om tilsyn ble sendt til Riksrevisjonen tidligere i dag, opplyser seniorrådgiver Toril Berge i Arbeidstilsynet til DN.

Det skjer etter at DN i april avslørte at det i Riksrevisjonen har blitt trikset med timelister for å skjule brudd på arbeidstidsbestemmelser.

Arbeidstilsynet ba like etter om et møte, og nå skal det åpnes tilsynssak hos organisasjonen som holder oppsyn med regjeringen. Tilsynet skal etter planen gjennomføres i midten av juni.

annonse

Arbeidstilsynet vil gjøre tilsyn av registrering og oversikt over blant annet registrering og kontroll over arbeidstiden og organisering, tilrettelegging og ledelse av arbeid.

Hovedverneombudet varslet ledelsen i Riksrevisjonen om flytting av timer i oktober. Blant dem som ble varslet er riksrevisor Per-Kristian Foss og revisjonsråd Jens Arild Gunvaldsen.

Interne dokumenter i Riksrevisjonen viser at omfanget er ukjent. Det kommer fram i et referat fra et møte i toppledergruppen 8. mai, som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

Arbeidstilsynet ønsker ikke å kommentere saken overfor DN.

annonse

– Arbeidstilsynet har i dag gitt meg beskjed om at de har valgt å opprette en tilsynssak. Vi imøteser dette og vil selvfølgelig legge forholdene til rette for dem, sier revisjonsråd Gunvaldsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon