Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

De har mistet over 4 millioner medlemmer siden år 2000

Eurokrisen rammet fagforeningene i Europa hardt, og bevegelsen ligger med brukket rygg i flere land. I tiden fra 2000 har antallet sysselsatte økt, slik sett har oppslutningen om fagorganisering falt enda mer.

I 2016 var det bare 21 prosent fagorganiserte i Europa, mot 28 prosent i 2000. De unge blir ikke med og medlemmene blir bare eldre.

annonse

– I Europa har mer enn 30 millioner jobber blitt ødelagt de siste ti årene, og mange av arbeidstakerene som har mistet jobben var medlemmer hos oss. Store deler av jobbene var i industri og tradisjonelle sektorer med god organisering, sier Luca Visentini, generalsekretær i Den europeiske faglige samorganisasjonen (ETUC) skriver Klassekampen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon