President Donald Trump utenfor Det hvite hus. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
annonse
Flere av de demokratiske presidentkandidatene vil at Kongressen skal innlede en riksrettssak mot president Donald Trump.
annonse

Spekulasjonene om riksrett skjøt ny fart onsdag etter uttalelsene til spesialetterforsker Robert Mueller om at det aldri var snakk om å reise tiltale mot Trump under granskingen av det såkalte Russland-sporet.

Muellers begrunnelse var at justisdepartementets retningslinjer ikke åpner for tiltale mot en person som er utøvende president.

-Mueller sier i klare ordelag at Kongressen har en juridisk og moralsk forpliktelse til å innlede en riksrettsprosess umiddelbart, sier den demokratiske senatoren Corey Booker.

annonse

Senator Kamala Harris, som er medlem av Senatets justiskomité, og en av presidentkandidatene, sier at det nå er opp til Kongressen å holde president Trump ansvarlig for sine handlinger.

– Vi må sette i gang denne prosessen. Det er vår plikt etter grunnloven, sier Harris i en twittermelding.

Tidligere visepresident og den som leder kappløpet på demokratisk side, Joe Biden, har ennå ikke kommentert Muellers uttalelser.

Andre ledende demokratiske kandidater som senator Elizabeth Warren, borgermester Pete Buttigieg fra Indiana og tidligere kongressrepresentant Beto O’Rourke har også tatt til orde for at en riksrettsprosess må komme i gang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon